Jak wyszukac wszystkie adesy e-mail w tekscie?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-17 18:36
Czakson
0

Czy da sie z podanego tekstu w jakis szybki sposob wydobyc wszystkie adresy e-mail? Bo mam tekst w ktorym adresy e-mail sa w sposob nieregularny umieszone w adresach ogolnych - i nie wiem jak to zrobic zeby je wszystkie wydobyc :/ Czy ktos zna na to jakis szybki sposob?

Pozostało 580 znaków

2006-12-17 19:38
0

ja nie widzę innego wyjścia jak przeszukanie tekstu w poszukiwaniu '@' a następnie kopiowanie znaków znajdujących się po obu stronach @-y do napotkania spacji...

Pozostało 580 znaków

2006-12-17 22:38
0

można też użyć wyrażeń regularnych: http://www.regular-expressions.info/delphi.html

Pozostało 580 znaków

2006-12-18 11:12
Opi
0

Zobacz sobie źródło Email Extractor [soczek]

Pozostało 580 znaków

2007-08-27 19:42
Miły
0

Sory ze odswizam temat ale tez mam z tym problem jak skopiowac "@" + wyrazy dolaczone do niej ??

Pozostało 580 znaków

2007-08-27 23:21
0
Miły napisał(a)

Sory ze odswizam temat ale tez mam z tym problem jak skopiowac "@" + wyrazy dolaczone do niej ??

procedure TForm1.XiButton1Click(Sender: TObject);
var
  PoMalpie, PrzedMalpa, Mail, Tekst: String;
  I: Integer;
begin
  Tekst:= Memo1.Lines.Text;

  while pos('@', Tekst)<>0 do
  begin
    PoMalpie:= Copy( Tekst, pos('@', Tekst)+1, posEx(' ', tekst, pos('@', Tekst))-pos('@', Tekst)-1 );

    PrzedMalpa:='';
    for i:=pos('@', Tekst) downto 1 do
      if Tekst[i] = ' ' then break else PrzedMalpa := Tekst[i] + PrzedMalpa;

    Mail:= PrzedMalpa+PoMalpie;

    Delete(Tekst, 1, posEx(' ', tekst, pos('@', Tekst)));
    Showmessage(Mail);
  end;
end;

Pozostało 580 znaków

2007-08-28 00:07
Miły
0

Dzieki za gotowca, ale czy kompilowales ten projekt bo mi wywala blad przy posEx ;/

Pozostało 580 znaków

2007-08-28 00:10
Miy
0

dodalem to pod impemetation
function PosEx(SubStr, Str: string; PosStart: Integer): Integer;
begin
if Pos(SubStr, copy(Str, PosStart, Length(Str)-PosStart+1))=0 then Result:=0
else Result:=Pos(SubStr, copy(Str, PosStart, Length(Str)-PosStart+1))+PosStart-1;
end;

komp;iluje sie ale nie dzial tak jak powinno ;/

Pozostało 580 znaków

2007-08-28 00:17
Miły
0

Zadeklarowalem PosEx bo wczesniej mi to nie dziala a mam delphi 7 ;/ nie wiem czemu

Pozostało 580 znaków

2007-08-28 00:18
0
Miły napisał(a)

Zadeklarowalem PosEx bo wczesniej mi to nie dziala a mam delphi 7 ;/ nie wiem czemu

Zapomniałem dopisać ... PosEx jest w StrUtils - dopisz to do uses

Pozostało 580 znaków

2007-08-28 00:23
Miły
0

Kurcze wyszukiwanie dziala, ale jesli wpisze "sfsdfsd [email protected]" to znajduje tylko [email protected] Moglbys to poprawic??

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0