Tabela w tabeli w Paradox

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-14 19:54
Zainteresowany
0

Witam wszystkich.
Mam sytuację problemową postawioną w sposób następujący:
Muszę stworzyć baze danych w której dane w jednej z tabel będą w postaci ztabelaryzowanej. W skrucie Tabela zamiast pól ma tabele (ale nie w sensie tabel bazodanowych a bardziej jako arkusz papieru).

Na przykład Tabela zawierająca Plnay lekcji wszystkich klas ze szkoły. Liczba kolumn 5, a liczba wierszy zależna od ilości godzin w tym przypadku.

Moze i da się to zrobić na SQL lub Oracle, ale jak na razie poznałem tylko Paradox, więc proszę o pomoc.
</cpp>

Pozostało 580 znaków

2006-12-15 14:32
Chopek
0

hmmm... czemu to jest w dziale "Delphi" ? :D:D:D

nie wiem czy dobrze cie zrozumialem ale w MySQLu możesz ustawic pole na typ LONGTEXT i zapisac do niego tablice (array) z planem lekcji...

poszukaj o serialize i unserialize ;)

Pozostało 580 znaków

2006-12-16 18:03
Zainteresowany
0

Umieściłem to w dziale Dlephi ponieważ Paradox występuje własnie w Delphi występuje a jak napisałem w poście nie znam ani MySQL ani Oracle.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0