Hmm napisałem sobie klienta ftp opartego o komponenty indy.

Klient ma za zadanie pobierać określone programowo pliki z dowolnego serwera, ale nie zawsze działa czasem generuje mi błąd :

"Value must be between 1 nad 2147483647" :-[

Może wiecie co to za błąd i skąd się bierze ??

Dodam jeszcze że błąd wyskakuje przy próbie połaczenia z serwerem, (czasem pobierze pliki z danego podkatalogu a czasem sie wysypie.

IdFTP1.Port := 21;
IdFTP1.Username:=login.Text;
IdFTP1.Password:=hasloftp.Text;
IdFTP1.Host:=dane.ftp;
IdFTP1.passive:=false;

try
IdFTP1.Connect;
except on exception do
begin

blad:=true;
end;
end;

//Procedurka łączenia prymitywna ale powinna wystarczyć. Wiec nie wiem co jest grane