Jak to zoptymalizowac

Odpowiedz Nowy wątek
jarzabek
2006-12-09 14:11
jarzabek
0

Mam taki oto kodzik i chciałbym go zoptymalizowac zeby szybciej dzialal bo na słabszych kompach to strasznie wolno chodzi.Prosze o pomoc [browar]

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Edit:TEdit;
nLabel:TLabel;
i,j:integer;
begin

  for i:=1 to strtoint(Edit1.Text) do
    begin
      for j:=1 to strtoint(Edit2.Text) do
       begin
        Canvas.TextOut(200,50+j*30,inttostr(j));
        Edit := TEdit.Create(Self);
        Edit.Parent := Self;
        Edit.Text := '';
        Edit.Width:=20;
        Edit.Left :=200+i*30 ;
        Edit.Top :=50+j*30;
        nLabel:=TLabel.Create(Self);
        nLabel.Parent :=Self;

        nLabel.Width:=10;
        nLabel.Left:=200;
        nLabel.Top:= 50+j*30;
        nLabel.Caption:=inttostr(j) ;
      end;
    end;

end;

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 15:26

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Użyj StringGrid'a lub ValueListEditor'a


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0