Zapytanie z bazy, pola do tablicy

0

Witam!

Zadalem pytanie w dziale dla Newbie ale nikt nie umial mi odpowiedziec na nie. Widocznie nie jest to takie proste jak mi sie wydawalo. Moze w tym dziale bedzie ktos kto mi podpowie.

Zeby nie przepisywac pytania podam linka http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=100807

Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki.

0

Witam.
Wykorzystaj biblotekę MySQL Client API for Borland Delphi (version 4 and above)

np.
function My_SSQL_TSringList ( SSQL : String ) : PAnsiChar;
var List : TStringList;
i,j: integer;
Res : PMYSQL_RES;
Wie : PMYSQL_ROW;

begin
List := TStringList.Create();
if mysql_query(@My_Status, PAnsiChar( SSQL ) ) <> S_OK then My_ShowError;
Res := mysql_store_result(@My_Status);
for i := 0 to Res.row_count-1 do
begin
wie := mysql_fetch_row(Res);
for j := 0 to Res.field_count-1 do List.Add( wie[j] );
end;
result :=List.GetText;
list.Free;
end;

0
Lopezik napisał(a)

Zadalem pytanie w dziale dla Newbie ale nikt nie umial mi odpowiedziec na nie. Widocznie nie jest to takie proste jak mi sie wydawalo. Moze w tym dziale bedzie ktos kto mi podpowie.

nikt nie odpowiedział bo pewnie nikomu nie chciało się setny raz pisać tego samego - trochę własnej inicjatywy, poszukać i będzie. Nawet dokładnie było napisane jak wyciągnąć z bazy przedziały, o które Ci chodzi (tylko, że z innej bazy)

0

Wszystko ladnie pieknie tylko ze ja uzywam do polaczenia sie z baza ODBC i kontrolek ADO a tam juz nie mam takich funkcji :( i nie wiem czy jak wykorzystam mysql.pas i libmysql.dll to bedzie dobrze.

PS: Szukalem na forum ale nic nie znalazlem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1