Niestabilna praca coyota?

0

Może się mylę, może serwer przeładowany może coś jeszcze. Od dwóch dni zauważyłem spadek prędkości działania coyota. Zdarza się, że muszę wielokrotnie klikać na dany link aby zaskoczył. W moim FF nawet nie pojawia się pasek postępu ładowania posta. Sprawdzam wówczas inne strony, aby wyeliminować moje problemy z netem. Nie jestem pewien czy to moje subiektywne odczucie, czy inni też mają ten problem. Chciałem dzisiaj odpalić dział Delphi i niestety nie mogłem. Zrestartowałem Firefoxa, to samo. Reset kompa, to samo.

Jeszcze jedno. Jak piszę posta, to na dole jest CheckBox z możliwością "Obserwacji tematu". Ta opcja nie działa. Jak zaznaczam Pole, to nic się nie dzieje. Dopiero jak wyjdę z edycji i zaznaczę "Obserwuj temat" to zmienia się na "Zaprzestań obserwacji tematu".

0

U mnie jest to samo z szybkością ładowania.

0

serwer u "dawcy hostingu"
ruszajcie czyms co nazywa sie mozg...

Duzo osob - duzo generowanego ruchu - duzo zasysanych bajtow - duzo polaczen z baza SQL

0

Dzięki za odpowiedź nigdy bym na to nie wpadł...

Tylko, że to nie rozwiązuje problemu. Czasami po prostu nie da się korzystać z serwisu.

0
DzieX napisał(a)

Dzięki za odpowiedź nigdy bym na to nie wpadł...

Tylko, że to nie rozwiązuje problemu. Czasami po prostu nie da się korzystać z serwisu.

Spoko, my kompa na wlasny serw zmontujemy tylko nam kup lacze 100Mb in/out.

0

Mi to ryba, bo mogę sobie wejść o innej porze, ale jeżeli już teraz tak jest, to ciekawe jak będzie gdy zacznie się rok szkolny i akademicki.

0

Tak, zgadza sie. Dostalem maila od admina ze serwis generuje najwieksze obciazenie na serwerze i byc moze wypowiedziana zostanie nam umowa :| Co najciekawsze obciazenie (z tego co zrozumialem - bazy danych) wzroslo od wakacji mimo iz wg. statystyk ilosc wizyt spada (jak to na wakacjach). Czy w ostatnim czasie wprowadzane byly jakies szczegolne zmiany operujace na SQL? :| Nie przypominam sobie. Jedynie co mi przychodzi do glowy to zwiekszone uzycie AJAX-u co rzeczywiscie moze przyczynic sie do zwiekszenia liczby zapytan (np. odznaczanie forum jako przeczytane poprzez klikniecie w ikonke, czy klikanie na ikonke tematu); tymczasowo wylaczylem mozliwosc odznaczania tematu jako przeczytany. Nie mam jednak statystyk ile osob z tego korzystalo (korzysta), wiec zobaczymy jak serwer bedzie zachowywal sie teraz.

0

Ja tam sie na zapytaniach nie znam. Ale może dało by sie okroić troszkę forum (bo chyba ono tak obciąza) Można zrezygnować z jakichś wodotrysków (tyle że kurcze tu zabardzo takowych nie ma) na rzecz tego zeby forum po prostu było!!

Ja tam jestem gotów na ustępstwa. A WY już na pewno wiecie co można wyłaczyć a czego nie:):)

0

a ja przypomne idee qyona...
ICM powinien przyjac 4p.... tyle, ze bez reklam, jako serwis non-profit.
lacza na ICM sa "konkretne" (z podkresleniem)

0

Tutaj w ogole nie chodzi o lacza. Przyznam, ze od dluzszego czasu nie zagladalem do zrodel, ale nie przypominam sobie zeby jakies nowe funkcje byly wprowadzane (oprocz szybkiej edycji). Mam racje?

0

Z tym, że szybka edycja to 1 zapytanie na pobranie posta. Ewentualnie drugie do aktualizacji danych przy zapisaniu. Więc nie wydaje mi się, aby to było to.

0

a normalna edycja to jakieś 20 zapytań, więc wstawki ajaxowe powinny odciążać serwis właśnie

0

Nie no, nie mowie ze to to, pragne sie tylko upewnic (wiec pytam) ze zadne wieksze zmiany w ostatnim czasie nie zostaly wprowadzone?

0

Zajrzyj w changeloga, po coś jest :>. ŁF dodał ukrywanie maila (javascript). Ale to kilka substr.

0

No przeciez to JavaScript :| W logu nic nie widac takiego... eh... trzeba bedzie zmieniac serwer wkrotce :/ Ale to nie bedzie juz polska firma.

0

Kiedyś już zastanawiałem się na temat usunięcia postów bez odpowiedzi, które są np. starsze niż miesiąć, zawsze to trochę odchudzi bazę.

0
Oleksy_Adam napisał(a)

Kiedyś już zastanawiałem się na temat usunięcia postów bez odpowiedzi, które są np. starsze niż miesiąć, zawsze to trochę odchudzi bazę.

a jeśli ten post wcale nie był pytaniem ? ;P

0

Pojemnosc tez nie ma tu nic do rzeczy ;] Miejsce na dysku to nie problem obecnie. No nic, poczekamy, zobaczymy co admin powie.

// Siedzisz na innym systemie i nie jestes zalogowany ale IP sie zgadza wiec 'przekazuje' posta na twojego usera. - F

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1