Promowanie 4p a buttony

0

Ostatnio zacząłem tworzyć swoją nową stronę i wpadło mi na myśl

"może dam buttona 4programmers na strone"

No tak ale gdzie on jest [???]
Po paru godzinach szuakania znalazlem i zastanawiam sie

Dlaczego tak głęboko jest on "zakopany" [???]

Wygląda on tak:
user image

PS. Mam wstawić tego na strone czy macie w planach robić jakiś inny [???]

//wow, super :)

0

Chyba trzeba zrobić nowy...
A ja tam wstawiłem u siebie link tekstowy :)

0

Po co w ogole 4p promowac? Jak ktos nie potrafi takiej strony wyszukac na google szukajac rzeczy o programowaniu to raczej by tu tylko przeszkadzal :P

0

osz kurde :D
co to za gifek.. matko :D pierwszy raz go widze.. spod czyjej reki wyszedl? nie zebym umial lepszy zrobic, no ale...

0

Marooned: ej... [green]
Fajnie by bylo gdyby ktos zrobil jakies buttony, wykorzystujac do tego logo 4programmers.net ktore jest dostepne w serwisie.

0

Kiedyś LKS zrobił kilka fajnych 90x15... Może jeszce by coś wymyślił? :>

0

Nakreśliłem takie oto pierdułki:
antipixel:
user image

button:
user image

userbar:
user image

Jeszcze nad nimi popracuję (inne rozmiary, itp. itd.).

0

Drugą przytnij troche (wysokość) i ten serwis polskich programistów jakąś grubszą czcionką. Trzeci jest świetny :) Pierwszy tragiczny :P

0

Wersje "ostateczne":

  1. antipixel:
    a) user image
    b) user image

  2. micro bar:
    user image

  3. button:
    user image

  4. half banner:
    user image

  5. animowany half banner:
    user image

  6. userbar:
    user image

0

Dla mnie rewelacja :)

// wow, niezłe - Ł

0

Dla mnie rowniez :) Jutro podlinkuje je na serwerze i dodam odnosniki.

0

LKS [browar] [browar] [browar] [browar]

Tylko jeśli mogę prosić to zrób jeszcze ten 6. userbar: z napisem "4programmers.net member"

z góry THX D:D

No dobra :) To i jeszcze "4programmers.net członek" będzię orginalnie P
Ale chyba ta bannerowa czcionka nie ma polskich znaków. Z drugiej strony 2 pixele można w Paincie dostawić :)

0

Misieksoft faktycznie, słuszna uwaga. Piszesz - masz.

user image

0

ja bym optowal za wywaleniem "polskich" - trzeba sie "rozszerzac" :P
to brzmi troche "ksenofobicznie" :P

0

Ten tekst wpisałem ot tak, nie chciałem powtarzać starego "service for programmers".

Może "serwis wszystkich programistów" ? :)

0

Może zamiast serwis polskich programistów lepiej będzie polski serwis programistów ?

0

Koniec.

  1. antipixel:
    user image user image

  2. microbar:
    user image

  3. button:
    user image

  4. half banner:
    user image

  5. animowany half banner:
    user image

  6. userbar:
    user image
    user image

  7. avatar?:
    user image

  8. bonus:
    user image

Myślę, że można już wrzucać na serwer.

0

Do avatara bym dodał 4programmers.net tuż nad loginem, jakąś niedużą czcionką :) // w koncu tego avatara nie bedzie sie uzywac na 4p, a na innych forach niewiele powie :>

0

Ad. 6
4Programmers.net member brzmi znaczenie lepiej od tego drugiego :-D

0
DzieX napisał(a)

Ad. 6
4Programmers.net member brzmi znaczenia lepiej od tego drugiego :-D

Dokladnie, niektorzy mogliby uznac to nawet za obraze ;-P

0

Poza tym wychodzi takie "looknij przez window czy mój car stoi na streetcie" :P

ale ogólnie fajne grafiki, szacoon <browar>

0

Osz w morde :)
gitez majones
[Adam.. ej :P]

To mamy nowe antipixele - i to w nowych kolorach :) yeah
Userbanner.. blah :P ale nasz jest git :) moze dodac do globalnej bazy na ich glownej stronie.

miodzio :)

0

Wczoraj z LKSem czekajac az Toster wroci z "niedaleka" skrobnelismy w pare min maly skrypcik do rysowania w GD
mozecie sobie go uzywac...nie jest doskonaly i nie pomiesci dlugich linkow (nie wyswietla tez ogonkow)
Ale byl robiony dla zabawy, z nudow i dla Nas...
Dzialanie jego jest proste, w miejscu XXX wpisujemy nasz nick:
http://ludzie.4programmers.net/avatar/av.php?n=XXX
np:
http://ludzie.4programmers.net/avatar/av.php?n=lofix da nam
user image

pod adresem http://ludzie.4programmers.net/avatar/avatar.jpg znajduje sie avatar bez napisu,
a pod TYM adresem znajdziecie czcionke TTF (visitor2). Wiec jak jakis PHP master chcialby zrobic lepszy skrypt to zachecam :)

0

dodałbym centrowanie nicka :] // imagettfbox
Ewentualnie rozstrzelił trochę literki. Może wieczorem sobie co nieco naskrobię :)

0
nav napisał(a)

Może wieczorem sobie co nieco naskrobię :)

Naskrob....
Niestety, ani ja, ani chyba LKS nie jestesmy wymiataczami w PHP :)

0

No to ja skrobne ;)

<?php
$nick = $_GET['n'];
$av = imagecreatefromjpeg('avatar.jpg');
$white = imagecolorallocate($av, 255,255,255);
$nickbbox = imagettfbbox(10, 0, 'visitor1.ttf', $nick);
$avsize = getimagesize('avatar.jpg');
$nickx = ceil(($avsize[0]-abs($nickbbox[0]-$nickbbox[2]))/2);
imagettftext($av, 10, 0, $nickx, 67, $white, 'visitor1.ttf', $nick);
header("Content-type: image/jpeg");
imagejpeg($av);
?>
0

dzielo nav`a
user image

aha... ficzer nav`a: jezeli obrazek jest wyswietlany pod adresem innym niz 4p, to dodatkowo na obrazku jest umieszczany napis '4programmers'

user image

// Wery Kul [browar] - F

0

Dobra ja już siedzę cicho :)

0

Fajny ficzer, ale np ja rozpoznaje ludzi po awatarze (tzn. rzut oka i wiem kto to), więc jeśli wszyscy będą mieli podobne awatary to się lipa robi.

0

Dlatego ja tego avatara będę używał poza 4p. Tu zostanie ten, który jest.
Imho nie ma sensu promować 4p na 4p :P Ale czemu nie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1