ukrywanie for

0

czesto ktos pisze, ze brakuje jakiegos dzialu itp. z wiadomych przyczyn nie sa tworzone kolejne dzialy. no ale gdyby rozszerzyc funckjonalnosc ofrum i dodac opcje w profilu pozwalajaca ukrywanie poszczegolnych for? np, Java i C# w ogole mnie nie interesuje, to sobie je ukryje i bede mial spokoj. no a jak juz bede musial wejsc do tych dzialow, to na dole mozna zrobic liste rozwijana do wyboru dzialu. mysle, ze jest to bardzo przydatne. bo kto np czyta posty z kosza?
i teraz taka kwestia: czy np calkowicie ukryc te fora, czy moze za pomoca js zrobic ukrywanie i pokazywanie for "na goraco" bez przeladowania strony. ja dla mnie to calkowite ukrcie jest lepsze, bo jezeli ukrywam jakiegos dzily, to tylo dlatego, ze nie zamierzam ich odwiedzic. pamietam jeszcze, ze w przyszlosci ma powstac liste z nowymi postami, cos na ksztalt np phpbb. warto, zeby to wszysto bylo polaczone ze soba i zeby na tej liscie nie byly pokazane tematy z dzialow przez nas ukrytych.

debatujcie :)

0

Ukrywanie for, moim zdaniem, to dobry pomysł(ja także nie przeglądam niektórych działów w ogóle), a na górze wystarczyłby button/odnośnik "pokaż ukryte fora" :-)

Karolaq napisał(a)

...bo kto np czyta posty z kosza?...

Ja ;-P

0

Ja bym poza tym proponowal skompaktowac liste dzialow, lub w ogole ja przebudowac. Bo:

  1. Po cholere mi opis do czego jest forum o nazwie "Delphi/pascal" czy "C++"?
  2. Po cholere mi wiedziec kto jest moderatorem na danym forum?

W ogole mozna by to upodobnic wygladem do tego malego prostokata na stronie glownej o nazwie "Katalog". Oczywiscie odrobinke wieksze zeby mozna bylo latwo trafic :P

0

fakt, wolverine ma racja. gdyby to dobrze rozegrac, to mozna by zrobic kilka wersji listy for. jezeli chodzi o mnie, to mi wystarczaja pozycje: nazwa dzialu, link do ostatniego postu (+ data jego napisania). taka lista bylaby super mala. ewentualniue bylaby na caly ekran, ale teksty bylby wiekszy i latwiej byloby klikac ;)
dobra, wiem, cudow nie ma. bo wiadomo, ze najlepszym rozwiazaniem byloby, gdyby jak najwiecej zalezalo od uzytkownika. np, ze w profilu wrzucamy swoj wlasny szablon... ale takie rzeczy to tylko w erze.

*do postu ponizej: ile postow sie dziennie pojawia znajdziesz tu: http:*4programmers.net/stats.php

0

I sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Ja nie spodziewałbym się poparcia ze strony kierownictwa. Powiedzą, że jeśli chcesz, to coyote jest open source i możesz sobie przerobić i potem zacząć dyskusję, żeby to wprowadzić :P Poza tym nie wiem czy tu pojawia się aż tak dużo postów, żeby po kilka razy dziennie wchodzić na forum i gubić się w gąszczu nowych tematów ;p

0

Opcja ukrywania for zostanie wprowadzona wkrotce. Mysle jednak ze JS + cookies wystarcza poki co.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1