zepsuty dział download,upload c++ fajne

0

Ponieważ nie daje rady wstawić tego do działu download bo cały czas się pojawia błąd "Musisz wybrać kategorię" a wybrałem !!!!!!!! i nie daje rady to wstawiam tutaj:

jak wyświetlić listę sterowników załadowanych do systemu windows

(testowane na xp) ?

http://rapidshare.de/files/24166489/lista_sterow.zip.html

Ten kod służy do tego aby każdy mógł zobaczyć jak zastosować windows

http://rapidshare.de/files/24166489/lista_sterow.zip.html

ntapi aby wyświetlić listę załadowanych do systemu sterowników, jest to

kod do borland c++ builder testowane na wersji 6 i win xp pro sp2.
przykładowe wyjście programu to:
(fragment):

\SystemRoot\system32\DRIVERS\ipsec.sys
??\C:\Program Files\Agnitum\Outpost Firewall\kernel\FILTNT.SYS
\SystemRoot\system32\DRIVERS\ipfltdrv.sys
\SystemRoot\System32\drivers\ws2ifsl.sys
\SystemRoot\system32\DRIVERS\netbios.sys
\SystemRoot\system32\DRIVERS\mrxsmb.sys
\SystemRoot\System32\Drivers\Cdfs.SYS
\SystemRoot\System32\Drivers\dump_WMILIB.SYS
\SystemRoot\System32\watchdog.sys
\SystemRoot\System32\drivers\dxg.sys
\SystemRoot\system32\DRIVERS\adiusbaw.sys
\SystemRoot\system32\DRIVERS\mrxdav.sys
??\C:\WINDOWS\system32\drivers\amon.sys
\SystemRoot\system32\DRIVERS\srv.sys

http://rapidshare.de/files/24166489/lista_sterow.zip.html

0

Możesz dodać FAQ do C/FAQ i dodać załącznik :) Błąd pewnie zostanie załatany niedługo.

0

Poprosze o wiecej szczegolow:

Blad wystepuje podczas dodawania pliku czy jego modyfikacji? Jaka kategorie wybierasz? Jaki jezyk wybierasz? Czy zaznaczasz opcje dodawania kodu zrodlowego czy skompilowanego programu?

0

Ja sie wypowiem bo mialem to samo.

  • podczas dodawania nowego pliku
  • jako program skompilowany
  • kategoria: dźwięk (ale probowalem tez do innych i zawsze to samo)
  • język C/C++

Rozmiar byl okolo 1.3 MB. Blad wystapil dopiero po zakonczeniu przesylania pliku - czyli plik zostal przeslany, ale nic nie zostalo dodane.

0

Hmm... othello, moze przeslesz mi ten plik na maila? To postaram sie go wrzucic, bo testuje testuje i nic ... E-mail: adam ( malpa ) boduch ( kropka ) net

0

Hmm... othello, moze przeslesz mi ten plik na maila? To postaram sie go wrzucic, bo testuje testuje i nic ... E-mail: adam ( malpa ) boduch ( kropka ) net

Teraz nie mam dostepu do tego, co chcialem wtedy wrzucac (nie mam na tym kompie). W weekend sprobuje jeszcze raz wrzucic sam i jak sie nie uda, to podesle mailem...

[edit]
Ok, nic z tego nie wychodzi - nie moge wrzucic programu, ciagle mi wyskakuje blad ze musze okreslic kategorie. Być moze moje lacze jest za wolne i przesyl za dlugo trwa? (mam upload na poziomie 16 kB/s).

Wiec jutro przesle to mailem, jezeli nie sprawiloby klopotu wrzucenie tego do kategorii dzwiek....

Jakby co, stronka projektu: http://www.pliki.orge.pl/konwerter.html

0

Nie dopisuje sie do poprzedniego posta, bo chce zeby ten temat poszedl "do gory" i zwrocil uwage.

Otoz, chcialem powiedziec, ze u mnie wysylanie programow na serwer nie dziala w ogole Testowalem kilka razy, probowalem wysylac nawet bardzo male pliki - ciagle blad: "Musisz okreslic kategorie"

Jeszcze raz dokladne dane:

Zdecydowanie jest cos nie tak, a moze skonczyl mi sie limit na wrzucanie aplikacji? :> W kazdym razie, umiescic nic sie na serwerze nie da.

Do Adama Boducha: Nie wysylalem pliku mailem, bo jezeli ty bys dodawal ten plik, to bys musial pisac za mnie caly opis projektu....... i dodawac od poczatku :/

Zreszta, nie musze ci chyba mailem wysylac, bo paczka jest do sciagniecia tutaj: http://www.superplayer.prv.pl/conv.zip

0

Kurcze, no - mi dziala :/ Nie mam pojecia na obecna chwile gdzie moze byc blad. Opis mozesz sam edytowac: http://download.4programmers.net/conv.zip

0

Ok.......wypelnilem opis i jest ok. Ale jak widze nie tylko ja sygnalizowalem ten problem, jednak chyba jakis blad gdzies jest....

0

no ja też nie mogę wrzucić: Błąd! Musisz określić kategorię

http://www.pwsz.legnica.edu.pl/~robs/czaternik.zip

projekt: czaternik
półbinarka + kody = 128KB
wrzucić chciałem do programy->java

0

Adam, testowales wrzucanie z Balda? (znaczy, nie admina?)
moze tu tkwi problem..

0

Szkoda że nikt tego nie naprawił :/

0

u mnie tez wywala ten błąd...
prosze o dodanie mojego programu:

  • Nazwa Projektu: Foot-Notes
  • Kategoria: Programy
  • Język Delphi
  • Licencja: Freeware
  • Cena: nie wypełnione
  • System: Windows NT/2000/XP
  • Wersja: 1.1
  • Wydawca: Max
  • Strona http://www.maxdelphi.prv.plrv.pl

Krotki opis:

Foot-Notes jest to programy, dzięki któremu możemy przykleić sobie na pulpit notatkę, aby nie zapomnieć o jakiejś sprawie lub też możemy wysłać komuś notatkę, aby przypomnieć o czymś.
Pełny opis i screen: www.maxdelphi.prv.pl

Dokladny opis:

Foot-Notes jest to programy, dzięki któremu możemy przykleić sobie na pulpit notatkę, aby nie zapomnieć o jakiejś sprawie lub też możemy wysłać komuś notatkę, aby przypomnieć o czymś. Przykładowo ja często tak mam, że jak siędzę przy komputerze i mam coś zrobić, a jestem aktualnie zajęty to prawie zawsze zapominam :) .
Notatki sieciowe można wysyłać nawet gdy użytkownik jest offline, odbierze lub odrzuci notatkę gdy bedzię połączony z siecią notatkową. Informacja czy odebrał  czy odrzucił notatkę pojawi się u Ciebie na komputerze.
Program jest prawie całkowicie konfigurowalny.
Można w nim :
    - ustawić kolor notatki,
    - zapisywać/wczytywać/usuwać/zmieniać notatki,
    - ustawić termin, w którym upływa czas wykonania                               notatki,
    - wybrać alarm:
        - Wyłączony,
        - Gdy upłynie termin notatki,
        - 1h przed upływem terminu,
        - 5h przed upływem terminu,
        - od 1 dnia przed upływem terminu do tygodnia,
    - ustawić długość trwania alarmu,
    - wybrać dźwięk alarmu,
    - ustawić co ile sekund program ma sprawdzać czy  ktoś przysłał nam jakąś notatkę,
    - wybrać ścieżki zapisu plików konfiguracyjnych i notatek,
    - włączyć/wyłączyć uruchamianie przy starcie systemu,
    - ustawić automatyczne ładowanie/zapisywanie notatek,
    - ustawić przeźroczystość notatek,
    - stworzyć własną liste znajomych znajdujących się w sieci notatkowej,
    -aktywować opcję odbierania notatek tylko od znajomych,
    -włączyć/wyłączyć komunikaty pytające o zgodę na przyjęcie przysłanej notatki,
    -dodać/usunąć avatar z profilu znajomego,
    -ustawić automatyczne łączenie z siecią notatkową po połączeniu z internetem,
    -wszystkie ustawienia można zapisać,
    -standardowo są trzy alarmy do wyboru,
    -można podać ścieżke do swojego alarmu w formacie *.wav,
    -wysłać maila do zarejestrowanej osoby na adres, który podał podczas rejestracji.

Jeżeli ktoś znajdzie błąd to prosze o DOKŁADNY opis błędu, w którym momencie się pojawił itp. i zgłoszenie tego na maila: [email protected] .
Aby całkowicie przywrócić pierwotne ustawienie programu należy usunąć (standardowo) cały katalog C:\Notes\ .
Archiwum z programem zawiera bibliotekę: 'libmysql41.dll' jest ona niezbędna do prawidłowego działania programu i musi się znajdować w folderze z głównym plikiem FootNotes.exe.

a plik znajduje się tutaj: CLICK

0

Minęły 3 lata.. A problem nadal istnieje.. ;|

0

serio ten błąd nadal jest?
to przez zbędne użycie stripslashes
obejściem jest unikanie znaków "" w opisie

0

No mialo byc poprawione podobno w nowej wersji Coyote, ale kto wie czy ona kiedykolwiek wyjdzie....

http://www.idg.pl/news/344863/Premiery.Duke.Nukem.Forever.nie.bedzie.3D.Realms.zamkniete.html :)

0
othello napisał(a)

No mialo byc poprawione podobno w nowej wersji Coyote, ale kto wie czy ona kiedykolwiek wyjdzie....

http://www.idg.pl/news/344863/Premiery.Duke.Nukem.Forever.nie.bedzie.3D.Realms.zamkniete.html :)

haha po przeczytaniu pierwszej części posta miałem zamiar właśnie wstawić tego linka xD
w każdym razie - nowy coyote i tak wyjdzie po premierze duke nukem forNever xD

0

Podobno i Duke i Coyote mają tych samych autorów...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1