[propozycja] Nie wyświetlanie postów osób z czarnej listy

0

Tak sobie pomyślałem, czy jako gdzieś odległa przyszłość, nie zrobić możliwości tworzenia czarnej listy.

Użytkownikowi ktoś działa na nerwy, nie ma ochoty oglądać jego wypowiedzi, dostawać PMów. Dodaje do czarnej listy i ma problem z głowy.

Taki bajer, jakby się kto z developerów mocno nudził ;)

// Co do PM to już to jest imho - Q
/* Używam subMain, więc i tak nie mam PM, ale tak wymieniłem przy okazji :) - dryo */

0

gdy taka lista zacznie dzialac to bede tesknil za adiblol'em ze juz nas nie dreczy
bo on bylby pierwszy do wpisu na taka liste

[diabel]

0

pomysl nawet ciekawy :)
mysle, ze mozna by bylo zrealizowac to mniej wiecej, jak zakladki ( http://4programmers.net/bookmark.php ); np. jest ta czarna lista, uzytkownik moze dodac/usunac osobe z takiej listy, etc.

0

mi sie ten pomysł nie podoba (chyba ze jako wtyczka :P)

Ktoś (wiecie z nie mam na myśli Ktosia ;) ) Cie denerwuje, ukrywasz jego posty i jestes zadowolony, ale co jak zaczniesz powtarzać jego odpowiedzi? "ej przeciez on to juz powiedział! sory nie czytam jego postów.." paranoja..

pm to co innego, ale czarna lista na forum? forum ma to do siebie ze musisz bawić sie ze wszsytkimi albo z nikim (elementarne zasady poznane jeszcze w przedszkolu)..

0

Hehe, już nawet nie to, że będą się powtarzać wypowiedzi różnych osób.
To już nawet Kuba sam się powtarza :D bo taki wątek dawno był - Dryo sam go założył :P
http://4programmers.net/Forum/72184#id72184
Jestem przeciwny ignorowaniu na forum - argumenty podał Kooba

Na PM ignorowanie jest [oczywiście simple only, bo innym się nie chce w ogóle PM zrobić :/]

0
Marooned napisał(a)

Hehe, już nawet nie to, że będą się powtarzać wypowiedzi różnych osób.
To już nawet Kuba sam się powtarza :D bo taki wątek dawno był - Dryo sam go założył :P
http://4programmers.net/Forum/72184#id72184

Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki. Będę używał wyszukiwarki.

Możeci mi dać bana. Taki [wstyd]
//plonk sprzedany - M

0

ponawiam temat. Przydałaby się funkcja ukrycia postów ludzi których mamy na czarnej liście. Nie przekonuje mnie argument jakoś post z 2003roku

Była o tym dyskusja na IRC'u. Nie jest to najlepszy pomysł, ponieważ powstanie bałagan na forum np. odpowiedzi będą się powtarzać itp.

teraz jest bałagan. Ludzie pytają w ciągu tygodnia nawet po 3 razy o to samo zamiast wyszukać czegoś. A ignorowanie postów trolli (tak by były zwinięte ale jak się kliknie w "rozwiń" to post wygląda tej osoby normalnie) byłoby przydatne

0

czarna lista do pmów by się przydała

0

Odkopuję, żeby nie zakładać nowego o tym samym. Na wielu forach ten system działa normalnie, nie spotkałem się z hipotetyczną sytuacją "przecież nie widzę czyichś postów". Poza tym skoro wiem, że ignoruję posty pewnych użytkowników godzę się z ryzykiem, że czasami dyskusja może być ciężka do ogarnięcia (ja sobie w takich sytuacjach radziłem tymczasowym usunięciem użytkownika z czarnej listy).
Ogólnie uważam, że jeśli istnieją jakieś niedogodności związane z tą funkcjonalnością to tylko po stronie osoby, która z niej korzysta, a gdy patrzę na posty niektórych użytkowników to mimo wszystko wolałbym mieć taką możliwość.

0

Gdzieś widziałem taką zajawkę w stylu "Tu jest post użytkownika ..., którego ignorujesz. Pokaż post."

0

Czarna lista użytkowników miałaby sens jedynie wtedy, gdy posty tych użytkowników byłyby mimo wszystko widoczne. To samo jeśli chodzi o komentarze do postów. Tak więc jeśli już to zaimplementować to o czym napisał @jarekczek.

W przeciwnym razie, jeśli twórczość nielubiących się osób będzie trwale niewidoczna, to zapanuje chaos w wątkach, bo nie będzie wiadomo kto komu odpisuje i na co.

0

To i tak nie ma sensu w sytuacji, gdy dozwolone jest pisanie postów przez anonimów.

0

Racja – najpierw trzeba zablokować anonimów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1