Coyote 0.9.3 - wersja dla wgladu

0

Co prawda mialo to byc 0.9.2-rc1, ale jest na tyle duzo zmian ze wypada wydac nowa wersje.

Wersja absolutnie testowa znajduje sie pod adresem: http://dev.4programmers.net
Wiele rzeczy tam jeszcze nie dziala jak np. usuwanie, przenoszenie, historia dziala srednio, diff tak samo. Do pobawienia sie, tam tez napisalem co i jak dziala.

Prosze nie zglaszac bledow zwiazanych z ta wersja do BugTrackera.

0

Hmm... Nie wiem, czy to tylko u mnie tak jest, ale jak kliknę w link do jakiegokolwiek artykułu czy czegoś, to dostaję pustą stronę :-|.
//Dopisane: Adamo, powiedz może jakiej przeglądarki używasz, ja mam Mozillę 1.7.11, wersję angielską, na WinXP SP 2 i jak klikam w dowolny link, to jest biała, pusta strona :(

0
Adam.Pilorz napisał(a)

Hmm... Nie wiem, czy to tylko u mnie tak jest, ale jak kliknę w link do jakiegokolwiek artykułu czy czegoś, to dostaję pustą stronę :-|.

no chyba tylko u ciebie ... ale tam nawet nie ma co testować bo forum nie ma ;)

0

Ja też na Firefoksie 1.0.7 na XP SP2 dostaję pustą stronę :/

0

u mnie podobnie, choć niektore linki działają.

  • przy edycji artykułu jest dziwnie rozjechane wszystko, pole do wpisywania tekstu nachodzi na menu.
  • najwieksza wada - brak simple :)
0

Yyy... podaj URL gdzie otrzymujesz pusta strone. Przy probie edycji przypadkiem? Juz to naprawilem - nie wyslalem odpowiedniego pliku na FTP. Trzeba sie po prostu zarejestrowac aby edytowac. Nie wymaga to potwierdzenia, dostaje sie status moderatora.

Forum nie ma bo na forum w tej wersji nie ma zadnych zmian. Chodzi jedynie o testowanie edycji tekstow.

P.S. Potrzebuje pomocy przy dostosowaniu szablonow do IE :/ Bo ja juz nie moge sie z tym meczyc. Niedlugo bede wysylal pliki na CVS.

0

imho trza wywalić sida z URLa - szukaczki tego nie lubią :)

0

Między "Kontakt" a "Źródło strony" link do obrazka jest z localhost:
|

inne są ok

0

Beldzio: szukaczki maja zaimplementowany od dawna inny mechanizm - dla nich nie wyswietla sie SID'a.

0

W historii obojętnie jakiego artykułu nazwa przycisku porównaj wersje nie jest kodowana w UTF-8.

0

The requested URL /add_comment.php was not found on this server.
Czy można liczyć na dodanie komentarzy? chciało by się w nich pisać uwagi a nie poprzez edycję materiału

No i koniecznie dodać accesskey do przycisków formatowania! Naciskam alt+i i nie mam kursywy, lipa :P

Również polecam dodać to, co po moich namowach pojawiło się gdzie niegdzie w simple - tabindex - dzięki temu tabem skaczemy np. od pola edycji do przycisku 'publikuj' bez skakania po rzadko używanych radiobuttonach etc - genialne w swej prostocie, bardzo umila pracę

P.S.
Proszę Adama o odniesienie się do http://dev.4programmers.net/text/Pomoc/Kolorowanie_skladnii

0

btw - składni przez JEDNO i. Adam, robisz ten błąd praktycznie wszędzie (w kilkunastu miejscach kodu źródłowego - ok, ale w tekstach na 4p to przesada).

0
  1. W polu do komentarzy domyślnąwartością jest "" Wygląda, jak cośz template'a. Trzebaby to poprawić chyba (nie wygląda na kwestię przeglądarki czy czegoś, tylko strona przeglądarki).
  2. Tam, gdzie dotychczas miałem pustą stronę, teraz widzę "Błąd". Moim zdaniem trochę głupio, bo lepiej by było (IMVHO), żeby w sytuacji, gdy nie mam praw do edycji kliknięcie w link do artykułu choćby w dziale "Artykuły do uzupełnienia" zamiast "Błąd" wyświetlało mi treść tego arta.
    //P.S. Ten pierwszy błąd jest gdzieś w komentarzach zgłoszony, ale chyba lepiej, jak będzie tutaj w jednym miejscu z resztą.
    //Dopisane:
    No faktycznie. Trochę mnie zmyliło po prostu, że te linki są w "Artykuły do uzupełnienia" zamiast "Artykuły do zrobienia". Dla mnie w takim miejscu powinno być coś istniejącego raczej, ale jeszcze do poprawki ;). A kolorki linków jak o to chodzi są na odwrót niż w normalnej wikipedii (tam niebieski oznacza, ze artykuł istnieje, a brązowy, że nie, jeśli mi się coś nie pomyliło).
0

Z to wiem - po prostu szablon nie jest kompilowany na serwerze i dlatego :)

Adam: pogdaj link. Widzisz... linki wyswietlane do artykulow na niebiesko oznaczaja ze tekstu o danym tekscie NIE MA!! Sila rzeczy nie moze cie przeniesc do tego tekstu tylko do strony z edycja ;) Wydawalo mi sie ze to jest oczywiste, albo ja za duzo na wikipedii siedze ;)

0

Moim zdaniem przydała by się jeszcze podczas edycji możliwość edytowania tematu :)

0
WeeR napisał(a)

Moim zdaniem przydała by się jeszcze podczas edycji możliwość edytowania tematu :)
informowałem już o tym Adama - będzie to ponoć w "przenieś temat" - bo fakt, że temat to też lokacja jakby :)

0
Marooned napisał(a)

informowałem już o tym Adama - będzie to ponoć w "przenieś temat" - bo fakt, że temat to też lokacja jakby :)

A opcja "przenieś temat" będzie dostępna dla wszystkich ??

0

UPDATE: na stronie http://dev.4programmers.net dziala 0.9.2 z obecna baza Coyote'a... bez FAQ :) Tak dla lepszego zobrazowania sytuacji ;)

I od razu uprzedzam pytania: tak, wiem, dzial "Cpp" nie dziala -trzeba odblokowac pewne zabezpieczenie ;)
I wiem - w komentarzach jest "\
Usuwanie i przenoszenie juz dziala, ale usuwanie trzeba jeszcze troche dopracowac.

Konta sa teraz takie same jak na 4programmers.net, haselka tez - kazdy ma moderatora.

Czy opcja "przenies" bedzie dostepna dla wszystkich? Hmm... mysle, ze tak ale to do przedyskutowania.

W TODO tez mam opcje do zmiany sposobu wyswietlania tekstow w kategorii. User sam bedzie mogl sobie wybierac sposob, wiec od razu mowie zeby nie bylo watpliwosci :)

0

Adam - ustaw może wszystkim skórkę submain, bo nie idzie wejsc.

0
nav napisał(a)

Adam - ustaw może wszystkim skórkę submain, bo nie idzie wejsc.
Ustawiłem. [na drugie mam Adam :P]

wywaliłbym menu ze strony logowania :/
przeszkadza tylko

wydaje mi się, że autor pierwszej wersji powinien być wyświetlony w widocznym miejscu [oraz ewentualnie autor ostatniej poprawki]

0
Marooned napisał(a)
nav napisał(a)

Adam - ustaw może wszystkim skórkę submain, bo nie idzie wejsc.
Ustawiłem. [na drugie mam Adam :P]

wywaliłbym menu ze strony logowania :/
przeszkadza tylko

Menu można schować klikając na nim :P ale ja jestem odkrywczy [rotfl]

*komentarz ;) http:*dev.4programmers.net/text/Delphi/Gotowce/Usuwanie_plik%C3%B3w_z_progressem - M
//Eeee :P to nie fair :P

[dopisane]

Ale jeszcze takie jedno coś. Dobrze by było, żeby był wyświetlany komunikat, podczas próby edycji arttykułu, gdy ktoś inny własnie w tej chwili go edytuje (jak to już ktoś kiedyś zaproponował). Nie wiem, może już to jest, ale trudno sprawdzić na testowym :P

Hmm.. http://dev.4programmers.net/text/Delphi/Gotowce/B._proste_kodowanie_tekstu_II komentarze są jakoś krzywo segregowane.. a właściwie w ogóle nie są ;/

0

Po prostu nie sa posortwane, tyle.

0

nie wiem czy było czy nie, ale w komentach przydałoby się stripslashes :) + jakieś wizualne rozdzielenie kolejnych komentów bo teraz takie hm... zlane są ;)

0

tak se kliknalem w http://dev.4programmers.net/text.php?mode=edit&subject=Obiekty
na Firefox 1.5 PL wszystko sie rozjezdza ... na textarea najezdza nawigacja ... http://www.migajek.com/4p/4p_dev_ed.JPG

0

Widzę symbole matematyczne i strzałki - fajny pomysł...

A co sądzicie o LaTeXie [był omawiany kiedyś]? -> http://matematyka.org/main218326020210,2,yisvp.htm
Nie przyglądałem się od kuchni temu, ale wygląda mi na to, że na podstawie ciągu w LaTeXie generowany jest np. MD5 i powstaje plik <ciąg md5>.png więc jak ktoś użyje identycznego wzoru, to nie dublują się pliki na serwerze. Gorzej, jak się MD5 zdubluje [co jest zwyczajnie prawdopodobne...]
A wygląd pliku generuje oczywiście parser LaTeXa.

Fajna sprawa - można pomyśleć [jako dodatek po ukończeniu prac].


Nie do końca wiem jak to pisać 'LaTeX' - 'w LaTeXie' ale to się czyta 'Latech" więc powinno być 'w latechu' :|


Buachacha :D http://dev.4programmers.net/text/Template:Menu_Right Spróbujcie schować menu :>

Co jeszcze bym chciał? :) Proste rzeczy, które na pewno są przydatne:

  1. wszystkie pola typu <input type="text"> powinny mieć attrybut maxlength o takiej wartości, jaka jest max przyjmowana wielkość [zgodnie z wielkością pola w bazie] - żeby nie było zdziwień, że komuś np. temat obcięło.

  2. życzyłbym sobie, aby wypełnienie pola opisującego wprowadzane zmiany do materiału było obowiązkowe - nie problem wpisać kilka słów a potem porównując historię łatwo można się zorientować co, kto i dlaczego...

0

migajek: Na FF 1.0.X jest ok. Ale fakt - bede potrzebowal pomocy w przystosowaniu szablonow pod inne przegladarki, bo mi cos nie wychodzi ;) Nie mam po prostu wystarczajacej wiedzy na ten temat (w IE tez nie wszystko jest tak jak bym chcial, sie rozjezdza chociaz nie tak badzo jak na twoim screenie :P). Co do Latexu to ja jestem ZA, tylko nigdy sie tym nie bawilem, nie wiem jak to ugryzc aby zaimplementowac, ale poszukam informacji.

0

A ja mam pytanko, które mam nadzieję [!!!] Adam przewidział..

OK, edytujemy stronę główną czy też menu.. fajnie.. ale jak to ma się do skórek? Załóżmy, że w subMain Adam zapoda newsy na dole a jakiś element da style="width: 100px".

Wpada LKS i patrzy, że to mu nie pasi i w simple newsy mają być z lewej a coś tam z ukosa przez żebro na boku... i co on może zrobić? Zmienić Mine_Site? To rozwali subMain...

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź jak to zostało rozwiązane. Bo zostało?...

0

Hmm... w przypadku polozenia newsow to jest kwestia skorki - system tutaj nie ingeruje. W przypadku tekstow, takich jak menu czy strona glowna (tekst Main_Site) to w kazdym artykule obowiazuje znacznik {{TEMPLATE=nazwa skorki}} {{/TEMPLATE}}. Tekst pomiedzy nim zostanie wyswietlony tylko wtedy jezeli uzywany szablon == nazwa skorki.

Mam nadzieje ze wyjasnilem watpliwosci ;)

0

ok, albo mam zlego ff (1.5) albo sub_main ma jakis blad.

przyklad//dev.4programmers.net/text.php?mode=edit&subject=Template:Menu_Right
caly textarea jest pod menu, wnioskuje ze do wina div, aczkolwiek moge sie mylic.
Jak cos to mnie poprawcie.

Pozdrawiam.

//ten sam wałek @ff1.5 [w becie to samo bylo] - nav

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1