4programmers zawaliło mi skrzynke raportami

0

4programmers zawaliło mi skrzynke raportami pliku kik.rar - tzn. dostalem ich dzisiaj ok 20tu, Pozdrawiam!

poza tym pole od:
FROMFROM....

nie to żebym nie chciał, ale prawie codziennie dostaje ostatnio, a dzisiaj to juz przegięto:P

// edytuj posty, nie towrz niepotrzebnie nowych [mf]

0

Ale o co biega?
Niesłuszne te raporty? Czy po prostu ktoś dodał kilka komentatrzy?

więcej szczegółów!! - to nie cech wróżek...

0

Tymczasowo mozesz wylaczyc raportowanie w profilu, a po uzyskaniu szczegolych informacji od ciebie, sprawdzimy co sie dzieje :)

0

http://4programmers.net/file.php?id=893
link do pliku
ja nie widze tam żadnych komentarzy
za to widze maile w swojej poczcie, w których jest jedynie informacja że plik zajmuje 12 miejsce-dużo maili :]
ponadto niepoprawnie sformułowade jest pole od(FROM)
"FromFromFromFromFromFrom"@interia.pl:[email protected] <"FromFromFromFromFromFrom"@interia.pl:[email protected]>"
więc dosyć dziwnie te maile wyglądają

0

System stwierdził, że za dużo już mamy 'kółka i krzyżyka' :D

A na serio - Adam się tym zajmie [green] ;P

0

Jesli to cos da, to powiem ze dzisiaj tez dostałem kilkanascie [albo dziesiąt] maili z raportami...

0

Hmm... może ktoś jakąś lukę znalazł i się zabawił? :|

0

z kolei ja bardzo nieregularnie dostaję maile (ze statystykami dla plików) o objętości od 300kB do kilku MB, przy czym całą objętość generuje nagłówek. w nagłówku widać, jak serwer dmk i mój wydziałowy nawzajem sobie odsyłają po kilkaset razy maila, za każdym razem oczywiście dopisując kilka linijek do nagłówka. jak już znudzi im się przepychanka, to dostaję takiego maila:

Received: from higgs.elka.pw.edu.pl ([194.29.160.5]:61151 "EHLO
	higgs.elka.pw.edu.pl") by mion.elka.pw.edu.pl with ESMTP
	id S50034AbVIVDBP (ORCPT <rfc822;[email protected]>);
	Thu, 22 Sep 2005 05:01:15 +0200
Received: from hadron.elka.pw.edu.pl ([194.29.160.13]:58650 "EHLO localhost")
	by higgs.elka.pw.edu.pl with ESMTP id S10558AbVIVDBO (ORCPT
	<rfc822;[email protected]>); Thu, 22 Sep 2005 05:01:14 +0200
Received: from higgs.elka.pw.edu.pl ([194.29.160.5])
 by localhost (hadron [194.29.160.13]) (amavisd-new, port 251) with ESMTP
 id 08849-01-6 for <[email protected]>;
 Thu, 22 Sep 2005 05:01:14 +0200 (CEST)
Received: from atom.dmkhost.net ([67.15.82.32]:53215 "EHLO atom.dmkhost.net")
	by higgs.elka.pw.edu.pl with ESMTP id S11375AbVIVDAU (ORCPT
	<rfc822;[email protected]>); Thu, 22 Sep 2005 05:00:20 +0200
Received: from nobody by atom.dmkhost.net with local (Exim 4.52)
	id 1EIHJZ-000236-2r
	for [email protected]; Thu, 22 Sep 2005 05:00:01 +0200
From: <[email protected]>
To: [email protected]
Subject: Raport  =?ISO-8859-2?Q?=20dotycz=C4=85cy?= pliku Kurs Flash.zip
Illegal-Object: Syntax error in From: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	From:	From:From:From:From:4programmers.net <[email protected]>
			^   ^-illegal special character in phrase
		 \-extraneous tokens in mailbox
Reply-To: [email protected]
Content-type: text/plain; charset=UTF-8;
Reply-To: From: 4programmers.net <[email protected]>
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on mion.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Reply-To: [email protected]
Content-type: text/plain; charset=UTF-8;
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Reply-To: From: From: 4programmers.net <[email protected]>
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on mion.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	From:4programmers.net <[email protected]>
			^   ^-illegal special character in phrase
			 \-missing semicolon to end mail group, extraneous tokens in mailbox
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	From:4programmers.net <[email protected]>
			^   ^-illegal special character in phrase
			 \-missing semicolon to end mail group, extraneous tokens in mailbox
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	From:4programmers.net <[email protected]>
			^   ^-illegal special character in phrase
			 \-missing semicolon to end mail group, extraneous tokens in mailbox
Reply-To: [email protected]
Content-type: text/plain; charset=UTF-8;
Reply-To: From: 4programmers.net <[email protected]>
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on mion.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Reply-To: [email protected]

[ciach kilkaset linijek]

Content-type: text/plain; charset=UTF-8;
Reply-To: From: 4programmers.net <[email protected]>
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on mion.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Illegal-Object: Syntax error in Reply-To: address found on higgs.elka.pw.edu.pl:
	Reply-To:	4programmers.net<[email protected]>
			^		^-missing end of mailbox
			 \-missing semicolon to end mail group
Reply-To: [email protected]
Content-type: text/plain; charset=UTF-8;
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Message-Id: <[email protected]>
Date: Thu, 22 Sep 2005 05:00:01 +0200
X-cPanel-MailScanner-Information: Please contact the ISP for more information
X-cPanel-MailScanner: Found to be clean
X-cPanel-MailScanner-SpamCheck: 
X-cPanel-MailScanner-From: [email protected]
X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it with any abuse report
X-AntiAbuse: Primary Hostname - atom.dmkhost.net
X-AntiAbuse: Original Domain - elka.pw.edu.pl
X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID - [99 99] / [47 12]
X-AntiAbuse: Sender Address Domain - atom.dmkhost.net
X-Source: 
X-Source-Args: 
X-Source-Dir: 
X-Virus-Scanned: by AmaVisD-new at elka.pw.edu.pl
Return-Path: <[email protected]>
X-Envelope-To: <[email protected]> (uid 60001)
X-Orcpt: rfc822;[email protected]
Original-Recipient: rfc822;[email protected]
X-Hamster-To: account:admin
X-Hamster-Info: Score=0 UIDL=dhet0d.36o.1 Received=20050928200429

i tu dodpiero treść
0

Ja dodam, że raportów nie dostaję, chociaż opcję w profilu mam zaznaczoną.

// EDITED:
Dopisałem, bo skoro o raportach mowa, to jak ktoś będzie poprawiał, to może od razu na 2 rzeczy zwrócić uwagę.

0
brodny napisał(a)

Ja dodam, że raportów nie dostaję, chociaż opcję w profilu mam zaznaczoną.

sk?d ja to znam... - mam to samo

0

Do czasu wyjasnienia sprawy, ta funkcja zostanie zablkowana.

0

Raczej malo to bedzie pomocne, ale DMK wprowadzilo ostatnio jakies udziwnienia w SMTP, nie wiem jak to sie przeklada na mail() i sendmaila.

Zarowno wysylane i odbierane maile maja modyfikowane naglowki, serwer dopisuje rozne dziwne rzeczy do tytulu maila np. {Definitely Spam?}, gdy damy jakis adres DW i tego typu.

Bede jutro dzwonil do admina, bo sprawa jest dla mnie irytujaca. W ogole DMK zaczyna dawac ciala ostatnio - moja prosba o InnoDB zostala odrzucona doslownie arcy-trywialna argumentacja.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1