Skin dla Coyote a ścieżki obrazków w CSS

0

Robię nową skórkę (XHTML strict) opartą na motion. Ale pojawił się pierwszy problem (może nie wiem, że jest już rozwiązany): w CSS potrzebuję podać adres obrazka tła. O ile w *.tpl ścieżki są konwertowane:

<img src="<!--SITE_URL-->templates/xpsq/gfx/logo.jpg" alt="Logo">

o tylko w CSS nie. Jak więc podać ścieżkę do obrazka?

Jeśli jest to problem jeszcze nie poruszony, proponowałbym podczas instalowania skina jakimś skryptem (może analogicznym do *.tpl) konwertować ścieżki w CSS.

0

ja daje po prostu

<link href="<!--SITE_URL-->templates/sqra/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

a potem w css

url(gfx/arrow.gif);

0
nediam napisał(a)

ja daje po prostu

<link href="<!--SITE_URL-->templates/sqra/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

a potem w css

url(gfx/arrow.gif);

ja robię dokładnie tak samo i wszystko śmiga jak trzeba, bo ścieżki są wtedy liczone od pliku css, a nie od strony głównej...

0

W międzyczasie właśnie o tym pomyślałem, a wasze słowa mnie tylko utwierdziły, że to dobry pomysł. Dzięki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1