Błędy po świeżej instalacji Coyote

0

Pobrałem sobie dziś około 02:00 z CVS najnowszego, dostępnego tam Coyote, wgrałem na lokalny serwer (WinXP, Apache, PHP 4.3.5., MySQL 4.1.14). Niby początkowa konfiguracja OK, ale podczas ładowania już strony startowej (i potem każdej) wywala serię błędów na górze strony:

PHP Notice in file c:(..)\coyote\common.php on line 148: Undefined index: UNAVAILABLE
PHP Notice in file c:(..)\coyote\index.php on line 174: array_pop(): The argument should be an array
PHP Notice in file c:(..)\coyote\index.php on line 174: array_pop(): The argument should be an array
PHP Notice in file c:(..)\coyote\index.php on line 174: array_pop(): The argument should be an array
PHP Notice in file c:(..)\coyote\index.php on line 178: Undefined variable: news_time
PHP Notice in file c:(..)\coyote\index.php on line 178: array_multisort(): Argument #1 is expected to be an array or a sort flag
PHP Notice in file c:(..)\coyote\index.php on line 183: Invalid argument supplied for foreach()
PHP Notice in file c:(..)\coyote\index.php on line 368: Undefined index: user_level

Strona potem dziwnie się zachowuje - np.: przy logowaniu nie pokazuje na stronie statusu zalogowany, a jak chcę się zalogować ponownie, to pisze, że już jestem. W czym rzecz?

[DOPISANE]

Na IIS5 oraz PHP 4.4.0 mam to samo.

0

php.ini - poziom raportowania bledow: E_ALL ~ E_NOTICE czy jakos tak.

0

czy czasem nie lepiej po prostu poprawić błędy w coyote niż je ciągle ukrywać ??

poza tym jakoś nie loguje jak nie jest pod jakąś domeną - np przez http://localhost/coyote - nie daje się raczej zalogować, a jak się zrobi w "hosts" wpis "127.0.0.1 www.mojkomp.pl" a potem wejdzie przez http://www.mojkomp.pl/coyote to już zaloguje

0

To nie sa bledy, lecz ostrzezenia (dazymy do tego, aby bylo ich jak najmniej). Wystarczy, ze w pliku config.php zamienisz linijke:

DEFINE('DEBUG_EXTRA', true);

na

DEFINE('DEBUG_EXTRA', false);

I nie beda sie one pojawiac.

0

Dzięki za pomoc. To, jak się wyłącza ostrzeżenia, to wiedziałem. Jednak celowo je włączyłem w PHP, bo na lokalnym Coyote logowanie do serwisu mi nie działało (opisane wyżej), ale po dodaniu linii:

DEFINE('DEBUG_EXTRA', false);

wszystko działa jak trzeba.

Dziękuję uprzejmie. [browar]

0
Adamo napisał(a)

nie loguje jak nie jest pod jakąś domeną - np przez http://localhost/coyote
Widać coś masz źle z ustawieniami [może brakuje wpisów w coyote_config] - u mnie działa przez localhost

faktem jest, że kilka wpisów w tej tabelce trzeba dodać ręcznie... :/

0

przy okazji bardzo mnie denerwuje że przy instalacji jest linia:

$server_host = ( isset($_SERVER['SERVER_NAME']) ? $_SERVER['SERVER_NAME'] : $_ENV['HTTP_HOST'] );

przypisuje ona zawsze nazwę servera do pola "host" - nazwa servera może ale nie musi być hostem i tak akurat u mnie nie jest więc zawsze w polu "Host" mam domyślnie wpisane "Adamo server" - ta linijka powinna IMO brzmieć

$server_host = $_SERVER['HTTP_HOST'];

a $_SERVER['SERVER_NAME'] zawsze jest (isset) tylko może być puste czyli warunek jest tu IMO w ogóle zbędny chyba że chodzi o zgodność z poprzednimi wersjami co też nie jest argumentem bo pierwszym warunkiem instalacji jest PHP w wersji 4.3.3

I zaraz po instalacji są 4 userzy - w tym 3 boty - dziwne troche i 6 użytkowników on-line :/

0

Adamo: nie denerwuj sie tak :) Ten skrypt jedynie sugeruje co masz wpisac w tym polu, zawsze przeciez mozesz wpisac swoj rzeczywisty host :) Np... u mnie znakomicie sie sprawdza, na serwerze np. HTTP_HOST jest puste, w przeciwienstwie do SERVER_NAME.

Co do tego, ze w chwili instalacji, on-line jest 6 os. - nie stwierdzilem tego bledu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1