duplikowanie postów

0

jako anonim udało mi się wepchnąć ten sam wątek cztery razy pod rząd - http://4programmers.net/Forum/forum.php?f=22 . przydałoby się coś z tym zrobić - najskuteczniej i najprościej objąć semaforem funkcję antyfloodową, ale niestety funkcje IPC zaimplementowane w php działają tylko na systemach uniksowych :/
any idea?

[dopisane]
ok, mam pomysł. można użyć pary takich funkcji:

  function lock($name)
  {
      $fp = fopen($name,'a');
      flock($fp,LOCK_EX);
      return $fp;
  }

  function unlock($handle)
  {
      if ( $handle )
      {
           flock($handle, LOCK_UN);
           return fclose($handle);
      }
      return false;
  }

niestety nie jestem w stanie przetestować tego na moim serwerze - jest za mało obciążony, i niezależnie od tego, czy zabezpieczenie jest, czy go nie ma, to i tak posty się nie duplikują.

0
ŁF napisał(a)

jako anonim udało mi się wepchnąć ten sam wątek cztery razy pod rząd

Mi też się to udało, ale jako zalogowany :P

0

Zacznijmy od tego, że chyba już nie ma antyflooda?
To jedna z tych rzeczy, które wyparowały...

0

antyflood jest, tylko działa z drobnym opóźnieniem (1-2s), a to zapewne dlatego, że dmk jest dużo bardziej obciążone niż poprzedni serwer. zerknij na kod od antyflooda - kilka zapytań i kilkaset linii kodu od sprawdzenia stanu flooda aż do ustawienia go po dodaniu posta. to nie ma prawa działać sprawnie.

0
WeeR napisał(a)
ŁF napisał(a)

jako anonim udało mi się wepchnąć ten sam wątek cztery razy pod rząd

Mi też się to udało, ale jako zalogowany :P

Nooo, i jak fajnie sie Twoje posty poukladaly:

03-09-05 20:14:26 przez WeeR
03-09-05 20:14:26 przez WeeR
03-09-05 20:14:27 przez WeeR
03-09-05 20:14:27 przez WeeR
03-09-05 20:14:26 przez WeeR

[green]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1