auto ort! - tu zgłaszać błędne zaznaczanie

0

proszę wrzucać tu przykłady błędnego zaznaczania ortów oraz propozycje nowych reguł

0

a ja za pierwszym razem myślałem że se niechący na ort! nacisnąłem :) test - przeczytaj, rzecz, rzeczownik, żecz

// coś z żecz jest nie tak - regułą u mnie pracuje ok, na 4p już nie :| - ŁF

0

A czy nie byloby lepiej zrobic cos takiego (co kiedys tam proponowalem ale sie nie zabralem za to :P )
Moderator wstawia zmiany w poscie i skrypt porownuje:
Post przed zmianami i post po zmianach. Jak w poscie po zmianach sa jakies orty zaznaczone to dodaje gdzies sobie zapisujac ze to jest ort

User pisze nowy post:
User pisze nowy post i przy dodawaniu wpada w filtr i skrypt sprawdza czy w poscie sa jakies wyrazy ktore wczesniej jakis moderator zaznaczyl jako orty jesli tak to je zamienia na orty

Do tego dodac jeszcze jakas liste wyjatkow takich jak morze/moze i samo by sie robilo :> Zaleta tego bylaby taka ze nie trzeba by bylo uzupelniac skryptu o nowe reguly bo sam by sie nauczyl co jest zle a co nie tylko ze to oczywiscie wiecej roboty przy pisaniu skryptu :) Ale ja tylko tak dla przypomnienia tego napisalem :P

// weź nie żartuj.. może ejszcze skrypt ma się uczyć, czy "może" czy "morze" akurat w danym kontekście pasuje? - ŁF

0

przecież na forum 4p nikt nie będzie pisał o morzu :)
ale rzeczywiście by było dużo roboty (żeczywiście, żecz, rzecz - test :))
a takie małe pytanko, właściwie to od kiedy na 4p jest auto ortowanie ?

0

Ortowanie działa od wczoraj, ew. od przedwczoraj wieczorem.

0

otworzyłbyś - o t w o r z y ł b y ś (też jest ort)

// poprawione - ŁF

// zrobiłbyś kopnąłbyś machnąłbyś zrobiłąbyś udusiłbyś uderzyłby zrobiłby
// to taki mały test - ŁB :)

0

pot<ort>żeby</ort> (p o t r z e b y)

0

L a n c z o s<ort> Lanczos</ort>
w temacie http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=60714

0

Czy dałoby się zmusić automat do ortowania całego błędnego słowa, a nie tylko tej jego części która pasuje do wzorca?

//też dziś to chciałem napisać, ale 4p działa mi raz na 50 razy (teraz np. nie mam CSS ani grafiki :/) - M

// teoretycznie tak jest, niestety te same reguły inaczej działają na 4p, a inaczej na moim kompie :/ więc ciężko mi znaleźć błąd - ŁF

Wartałoby dodać : 'zkompilować' do bazy ;]

// jak juz ktos władny zobaczy, to sklejcie, zeby dwoch postów nie bylo
// Proszę bardzo - Q

0

Cytat:

funkcji IntTo<ort>Str której</ort> argument

0

a ja proponuję dodać do ortowania "pażyste/niepażyste" bo mi okropnie się rzuciło na oczy z jednego posta Deti'ego

// gdzie niby? :> Deti
// niestety nie mogę powiedzieć, bo ten post: Ostatnio zmodyfikowany: 30-12-2004 14:49 przez Deti :> - Newbie, coś o kolorowaniu itemów parzystych i nieparzystych było, a nie napisałem tego posta dla dobra ludzkości tylko żeby cie wkurzyć :)
// hehe ;)

0

No Deti, ale to "IntTo<ort>Str której"</ort> to powinno być zaznaczone, bo przed "której" należy postawić przecinek :P. Nie wiem, czy o to chodziło autorowi tej reguły, ale tutaj akurat zaznacza poprawnie :D.

0

na pewno nie - przecież to błąd interpunkcyjny - który nie jest tak ważny... - zresztą bez sensu zaznaczać brak przecinków.

0

jak sie pisze pot<ort>żeby</ort> ? poczeby ? potżeby ?

// P o t r z e b y - Deti

// przecież kurde wiem !!!! chciałem między wierszami napisać że jest zwalona zasada i ortuje pot<ort>żeby</ort> :)

0

ksią<ort>żeczka</ort>
książeczka
p<ort>rzebywać</ort>
przebywać

koniecznie trzeba zmienić aby patrzył na całe wyrazy a nie na części - wiem, że na localu działa a na 4p nie, ale trza zrobić aby tu działało - pilnie

// ok, posiedze nad tym - Ł

0

Nie patrzyłem w źródła, ale czy to działa na wyrażeniach regularnych? Jeżeli tak, to przed i po pojedynczych wyrazach dawajcie "\b" czy jak tam jest w używanym przez was RE dla white space.
Albo najlepiej w ogóle dać \Wsłowo\W (to jest dla egrep).

// zerknij do kodu źródłowego, to zobaczysz że właśnie tak to jest zrobione, i o dziwo nie działa :| - Ł

0
<ort>wogóle</ort>
`<ort>wogóle`</ort>
```cpp
<ort>wogóle
</ort> ``` </ort>

w tagach jak <code> itp. nie powinno być ortowania chyba?

0

http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php/id=65247

old bug: p o t r z e b y - pot<ort>żeby</ort> ;]

0

Usuńcie to "r zeby" z listy, bo mnie niedługo kurwica strzeli.
O ile mogę przeżyć, że ktoś walnie takiego byka, to nie mogę wytrzymać, że mi ortuje poprawny tekst.

0

Spokojnie, Dryobates, nie denerwuj sie tak ;)
Juz poprawilem. Z tym nie powinno byc problemow. W nowej wersji sposob ortowania bedzie calkowicie zmieniony, nie powinno byc wiec takich problemow.

test: potrzeby

0

ort! (n i e m a ł ą)

0

Co z funkcją autoort? Wyłączona?

w ogóle
hmm

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1