CVS z kodami źródłowymi

0

Poniewaz serwer CVS aktualnie nie dziala, uruchomiony zostal serwer zastepczy. Przy okazji dzieki dla Lofixa i Wieczyka :)

Brak jest dostepu do CVS via WWW, ale uruchomiony jest dostep anonimowy.

Serwer : cvs.4programmers.net
CVSROOT : pserver:[email protected]:/usr/cvs

0

no i dziala juz tez cvs.4programmers.net

0

w końcu pojawił się (czyt. zrobiłem) CVS via http://cvs.4programmers.net/programmers.net/">http://cvs.4programmers.net/</a>

any more wishes? [diabel]

// [browar] - M

0

Przy okazji chciałbym dodać, że warto ustawić 'tcpip compression'(WinCVS) na 6 lub przy normalnym, tekstowym kliencie dodawac opcje -z6. Znacznie poprawi to wydajnosc oraz wygode w korzystaniu z serwera CVS.
Porada jest skierowana do anonimowych uzytkownikow CVS jak i wszystkich developerow majacych pelnoprawne konta.

0

TCP/IP compression

When this option is on, the server and MacCVS compress informations so they use less bandwidth : use only if you have a slow (modem) connection with the server because it causes the server to work much more.

na pewno chcesz tego dla swojej maszynki? :>

0

TCP/IP compression

When this option is on, the server and MacCVS compress informations so they use less bandwidth : use only if you have a slow (modem) connection with the server because it causes the server to work much more.

na pewno chcesz tego dla swojej maszynki? :>

po pierwsze nie moja :d
po drugie serwer wykorzystuje gzipa, obciazenie niewiele sie powieksza (serwer sobie poradzi), tylko ze sam serwer ma bardzo kiepskie pasmo dlatego proponuje kompresje (sami zreszta odczujecie znaczna poprawe w dzialaniu CVSa)

0
Adam Boduch napisał(a)

CVSROOT : pserver:[email protected]:/usr/cvs

Po 2 dniach męczenia się z checkoutowaniem Coyote skapnąłem się dlaczego nie chciało mi działać :]
Otóż brakuje dwukropka przed pserver tj. CVSROOT to:

:pserver:[email protected]:/usr/cvs

Bez "dwukorpka" CVS myślał że to połączenie bezpiecznego shella () a login to "pserver:anoncvs".
Mam nadzieje że jeśli ktoś miał podobne problemy to to pomoże :)

0

Aktualnie repozytorium działa pod
[email protected]:/var/cvs

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1