Parę bugów

0

Tak sobie się rozglądam po nowym forum i widzę parę błędów

  • w mailu podawany jest link do usuniętego tematu (kto sobie odpali usunięty temat zobaczy error)
  • w mailu moze nick modera, który usunął post
  • w mailu nie podaje nr ID usuniętego postu
  • brak opcji usuń temat w liście rozwijanej
  • formatowanie formularza (czesc z avatarem, jedna ikonka jest pod dwiema zamiast trzy obok [schowaj,usun scal]) (nie zawsze)
  • To moze nie blad, ale deko niepotrzebne - chodzi o jedynke w rogu (jedna strona postow), przy dwoch stronach to ma sens..ale 1 z 1...hmm
  • nadal nie zawsze widac na stronie gł. forum czy ktos odwiedził dział ("ptaszek" na folderze)
  • jeżeli ktoś napisał post, a moder go skasował to po odswierzeniu error
  • nie zauwazylem zeby dzialalo < delphi > lub nawet [ code ]
  • niezbyt intuicyjna ikonka edytowania uploadowanych plików (oloweczek przy nicku), bardziej swiadczy o edycji nicka niz pliku

  • podwojne posty... teraz ktos napisal posta pod moim i detoxa i gdy chcialem skasowac jeden z nich to sie skasowaly oba :]

yyy to chyba na tyle..nie wiem o ilu z tych punktow wiadomo,ale...jak cos to poprawione mozna stad usuwac :]
ja tez jak zauwaze poprawiona rzecz ta ja stad usune..

zycze powodzenia

0

To ja też dołoże swoje (może mniej, ale nie mniej ważne) :-) :

  • brak pojawiania się czasami niektórych bitmap

  • nie przesunięcie na dół strzałki przy sortowaniu postów (czasami)

  • wredne zjechanie niektórych ikon na dół przy ikonach do edycji postów.

0

A ja taki mały szczeglik:
Chodzi o News, a mianowicie "Nowa plik" zamiast "Nowy plik". :-P

Na prawde mały błędzik, ale przewrażliwionych może to odstraszyć od stronki... ekhm, od SERWISU :-)


Znalazłem coś jeszcze:
Nie wyświetla mi Emotikonek.
Nawet jak mam odznaczone pole: "Nie wyświelaj emoticon w poście"

0

Dobra, postaram sie poprawic te bugi, jednak z lofixem i detoxem musze pogadac na zwyo, bo niektorych bledow to nie kumam...

0

Ja też dodam swoje bugi:

  1. Jak zmieniam informacje w swoim profilu, to pojawiają się one z opóźnieniem (jakaś godzina, może dwie... [glowa])
  2. Gdzieś na którejś stronie zauważyłem, że skrypt ma podawać adres IP, tylko że w jakoś w moim przypadku nie działa dobrze, pokazuje zupełnie inny adres IP i hosta. Poczytajcie na php.net o pobieraniu sforwardowanego adresu IP (notka chyba przy funkcji getenv była).

// Dopisane

  1. Obcina niektóre posty
  2. kolorowanie składni delphi nie działa rewelacyjnie. Nie wiem jak ze stringami i komentarzami, ale liczb nie koloruje.

// Co do strzałek
U mnie wszystko, tzn nagłówki i strzałki są w jednej linii. Widać, wszystko zależy od rozdzielczości.

0

W starym panelu Kasuj nie działa.

0

Adam, już tłumacze: chodzi o strzałeczki:

user image

Temat i odpowiedzi są dobrze, ale "wyświetleń" i "data modyfikacji" wydaje się, że nie schodzą w dół - chyba że tak ma być.

Proponuje wstawic Br clear="all" po tych napisach.

Druga sprawa to ikonki przy poście, czasami schodzą w dół:

user image

No i jak widać na załączonym obrazku, czasami się niektóre nie wyswietlają :(

0

Jest jakiś problem z nickiem autora postu, wyświetlanym obok tematu :http://4programmers.net/Forum/viewtopic.html?id=41730.
W tym przypadkuy autorem jest mr.hex, a napisane jest, że lofix.

0

Temat można przeniść do 'Zaawansowanego' i do 'Gorących tematów' :)

0

Vogel, berl: poprawione
Detox: to chyba zalezy od rozdzielczosci - bo u mnie 1024x768 wszystko jest ok. Spojrz w kod HTML - szerokosc komorek ustalana jest procentowo, ale mimo to sie nie miesci :((

Tagi delphi dzialaja dobrze - wystarczy spojrzec do dzialu Artykuly.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0