Numerowanie kodu raz jest a raz nie ma

3

Problem zauważyłem tutaj.

Dlaczego w jednym listingu:
screenshot-20211124221315.png

Jest numerowanie linijek a w drugim:
screenshot-20211124221337.png

go nie ma? 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Wydaje mi się że w pierwszym skorzystałem z przycisku do kodu a w drugim dodałem z palca. (to chyb jedyna różnica). Nie chcę edytować aby nie naprawić błędu - w sensie aby dało się zdebugować ;)

0

Róznica jest w pustej pierwszej linii

0
KamilAdam napisał(a):

Róznica jest w pustej pierwszej linii

No tak też na to zwróciłem uwagę, jednak czy to by miało wpływ? 🤨


SELECT *
FROM test
SELECT *
FROM test

To chyba nie to ;)

Jeszcze jeden test

SELECT *
FROM test
INNER JOIN abc ON abc.id = test.abc_id
WHERE test.a > 0
GROUP by test.id
1

hm skopiowałem twoje posty

oryginał

.andy napisał(a):
>
> SELECT *
> FROM posts p
> INNER JOIN postmeta pm ON pm.post_id = p.id AND pm.meta_key = '_gtin'
> INNER JOIN postmeta pma ON pma.post_id = p.id AND pma.meta_key = 'SKU'
> ```
> Pisane z palca i pewnie nie zadziała. Gdyby `AND` z `=` nie tego, to spróbuj z LIKE.


> ##### [.andy napisał(a)](/Forum/1807660):
A tak? 
> ```sql
> SELECT *
> FROM posts p
> INNER JOIN postmeta pm ON pm.post_id = p.id AND pm.meta_key LIKE '_gtin'
> INNER JOIN postmeta pma ON pma.post_id = p.id AND pma.meta_key LIKE 'SKU'
> ```

bez linii:

> ##### [.andy napisał(a)](/Forum/1807653):
```sql
> SELECT *
> FROM posts p
> INNER JOIN postmeta pm ON pm.post_id = p.id AND pm.meta_key = '_gtin'
> INNER JOIN postmeta pma ON pma.post_id = p.id AND pma.meta_key = 'SKU'
> ```
> Pisane z palca i pewnie nie zadziała. Gdyby `AND` z `=` nie tego, to spróbuj z LIKE.


> ##### [.andy napisał(a)](/Forum/1807660):
A tak? 
> ```sql
> SELECT *
> FROM posts p
> INNER JOIN postmeta pm ON pm.post_id = p.id AND pm.meta_key LIKE '_gtin'
> INNER JOIN postmeta pma ON pma.post_id = p.id AND pma.meta_key LIKE 'SKU'
> ```

zamiana (usunięcie linii w pierwszym i dodanie w drugim)

> ##### [.andy napisał(a)](/Forum/1807653):
```sql
> SELECT *
> FROM posts p
> INNER JOIN postmeta pm ON pm.post_id = p.id AND pm.meta_key = '_gtin'
> INNER JOIN postmeta pma ON pma.post_id = p.id AND pma.meta_key = 'SKU'
> ```
> Pisane z palca i pewnie nie zadziała. Gdyby `AND` z `=` nie tego, to spróbuj z LIKE.


> ##### [.andy napisał(a)](/Forum/1807660):
A tak? 
> ```sql
>
> SELECT *
> FROM posts p
> INNER JOIN postmeta pm ON pm.post_id = p.id AND pm.meta_key LIKE '_gtin'
> INNER JOIN postmeta pma ON pma.post_id = p.id AND pma.meta_key LIKE 'SKU'
> ```
2

Chyba problem rozwiązany. Numerowanie włącza się dopiero od 5 linijek? Ktoś może potwierdzić?

0
aaa
bbb
ccc
ddd
eee

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1