Hamburgerowe menu przestało działać na ajfonie 12 na FF, Chrome i Safari

0

To jest jakaś większa akcja dyskryminacji :(

3

W FF 52 w ogóle wszystko przestało działać :(
W sumie może i dobrze, bo dzięki temu będę tutaj rzadziej zaglądać.

3

@KamilAdam: Czy mówisz o tym menu (1)?:

screenshot-20211016200418.png

czy też o tym (2)?:

screenshot-20211016200459.png


PS @Freja Draco Czy możesz napisać, co dokładnie?


UPDATE Potwierdzam, że na Chromium 90.0.4430.212 (Developer Build) w widoku mobilnym nie działa menu (1). Wygląda, jakby nic się nie działo – nic na stronie, nic w konsoli. Menu (2) wydaje się działać poprawnie.

0

Na Androidzie 11 i najnowszym FF też nie działa.

1

Firefox i Chrome desktop nie działają zakładki:
screenshot-20211016225848.png
screenshot-20211016225855.png

Po kliknięciu "Nowe wątki" aktualizuje się URL ale nic się nie dzieje w UI.

0

Załączam swój wątek na wszelki wypadek – gdyby było to powiązane: Zakładki w panelu rankingu na stronie głównej nie działają poprawnie

0

@Silv: odpowiem na twoje pytanie (podasz tytuły i treści tych powiadomień? Są takie same?) w poście bo łatwiej wkleić screena
Screenshot 2021-10-16 233136.png

3

Poszła aktualizacja bootstrap i przeoczyłem te zmiany. Trzeba było dostosować do nowej wersji. Bugfix leci już na serwer. Dzięki za zgłoszenie.

2

W FF 52 wyskakuje:
SyntaxError: invalid property id vendor-03d760489ee837989a2c.js:1:11671

I nic się dynamicznie nie doczytuje: posty, górne menu, powiadomienia.

1

Niedobrze. FF 52 jest na liście obsługiwanych przeglądarek (aczkolwiek polecam upgrade bo prędzej czy później to będzie musiało nastąpić):

and_chr 94
and_ff 92
and_uc 12.12
chrome 94
chrome 93
chrome 92
chrome 91
chrome 87
edge 94
edge 93
edge 92
firefox 92
firefox 91
firefox 52
ie 11
ios_saf 15
ios_saf 14.5-14.8
ios_saf 14.0-14.4
ios_saf 13.4-13.7
ios_saf 12.2-12.5
op_mini all
opera 78
safari 14.1
safari 14
safari 13.1
samsung 15.0
samsung 14.0

Z tego co się zorientowałem to problemem jest użycie w którejś bibliotece spread syntax: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Operators/Spread_syntax który w FF 52 jest obsługiwany tylko częściowo.

Taki kod powinien zostać zamieniony na taki, który jest wspierany przez FF 52 i nie wiem dlaczego tak się nie dzieje :(

0
Adam Boduch napisał(a):

Taki kod powinien zostać zamieniony na taki, który jest wspierany przez FF 52 i nie wiem dlaczego tak się nie dzieje :(

Dzięki, że ci się w ogóle chciało nad tym pochylać, ale jak nie działa, to nie działa.
Będę tu po prostu rzadziej zaglądać, a chyba nie macie na forum więcej takich oldskulowych użytkowników.

0

U mnie dzisiaj już działa na Androidzie 11 i najnowszym FF.

2

@Freja Draco: okazało się że konfiguracja zakładała, że zewnętrzne biblioteki nie będą poddawane żadnym modyfikacjom w celu zapewnienia wstecznej kompatybilności (ze względu na czas parsowania oraz rozmiar wynikowego pliku JS). Udało mi się znaleźć problematyczny moduł i dodać go do listy wyjątków. Zadziałało lecz popsuło się coś innego :( Mimo aktualizacji pozostałych pakietów, testy się wysypywały, przestało działać kolorowanie składni. Eh, tak to już jest z tym JS. Wsparcie dla FF 52 musiałem usunąć.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1