Zginęła strona 33

5
curl -I https://4programmers.net/Forum/Kariera/233131-ile_zarabiacie?page=33

status 500

1

Masz tego CURL'a zepsutego, u mnie w przeglądarce strona 33 (a takżę po 2-3 w każdą stronę) się otwiera i wyświetla normalnie.

0
cerrato napisał(a):

Masz tego CURL'a zepsutego,

Przecież jest na górze, Ile zarabiacie?

u mnie w przeglądarce strona 33 (a takżę po 2-3 w każdą stronę) się otwiera i wyświetla normalnie.

U mnie też nie działa (macos, Safari, Chrom, Opera, Edge, FireFox)

0

U mnie działa:
screenshot-20200714113204.png

0

@KamilAdam: Skopiowałem dokładnie ten adres, który podałeś - https://4programmers.net/Forum/Kariera/233131-ile_zarabiacie?page=33 do przeglądarki i wszystko jest OK, strona się normalnie wyświetla. Firefox na Windows 10.

0

macOs here, u mnie nie działa

1

tam leci 500 jak sie nie jest zalogowanym :P

także przez curl/incognito dostaniecie 500
bedac zalogowanym sie pokaże

i co ciekawe tylko na tej jednej stronie, kilka stron plus/minus w około tego 33 działa ok :)
@Adam Boduch

1
azalut napisał(a):

tam leci 500 jak sie nie jest zalogowanym :P

także przez curl/incognito dostaniecie 500
bedac zalogowanym sie pokaże

i co ciekawe tylko na tej jednej stronie, kilka stron plus/minus w około tego 33 działa ok :)
@Adam Boduch

Ale ja to otwieram w przeglądarce, będąc zalogowanym

0
azalut napisał(a):

tam leci 500 jak sie nie jest zalogowanym :P

także przez curl/incognito dostaniecie 500
bedac zalogowanym sie pokaże

i co ciekawe tylko na tej jednej stronie, kilka stron plus/minus w około tego 33 działa ok :)
@Adam Boduch

Błąd jest jeśli wyświetlasz po 10 postów na stronę - co jest wartością domyślną, dlatego jak jesteś wylogowany/w incognito, to masz błąd, a jak jesteś zalogowany i zmieniałeś kiedyś ilość postów na stronę to błędu nie ma :)

0
iksde napisał(a):
azalut napisał(a):

tam leci 500 jak sie nie jest zalogowanym :P

także przez curl/incognito dostaniecie 500
bedac zalogowanym sie pokaże

i co ciekawe tylko na tej jednej stronie, kilka stron plus/minus w około tego 33 działa ok :)
@Adam Boduch

Błąd jest jeśli wyświetlasz po 10 postów na stronę - co jest wartością domyślną, dlatego jak jesteś wylogowany/w incognito, to masz błąd, a jak jesteś zalogowany i zmieniałeś kiedyś ilość postów na stronę to błędu nie ma :)

Czyli jak jest inna ilość postów na stronie to i zawartość strony jest inna. Może to wina konkretnego posta, a przy zmianie ilości inna strona się wywala. Gorzej jak to wina kombinacji postów

1

no to ciekawa sytuacja:

Będąc zalogowanym zwyczajnie przez Chrome:
Ile zarabiacie? - NIE DZIAŁA (strona 33, 10 postów/strona)
Ile zarabiacie? - DZIAŁA (strona 33, 20 postów/strona)

Ile zarabiacie? - DZIAŁA (strona 17, 10 postów/strona)
Ile zarabiacie? - NIE DZIAŁA (strona 17, 20 postów/strona)

pod incognito jest to samo

0

Można w URLu podać dowolną liczbę (większą niż 10) postów na stronę w parametrze per_page, więc napisałem skrypt, który bada która strona wali błędem w zależności od ilości postów na stronę. Wszystkie strony z błędem miały tylko jeden wspólny post - 322. z kolei w temacie (oczywiście indeksując od zera), ciekawe, co w nim jest :D

Link do posta: Ile zarabiacie?
Link do posta w google web archive: klik

I niech mi żadna mysz z saksofonem nie mówi, że to wina maca :D

2

Dzięki za zgłoszenie. Widzę błąd w logach i już poprawka leci na serwer.

1

@Julian_:
Widzę naturalną drogę rozwoju zawodowego. Najpierwnie udało się dorwać fajnego projektu w data science, to potem szukałeś czegoś przy programowaniu. Padło na Javę, ale że ciężko teraz odnaleźć się juniorowi, to zaczął się rozwój w kierunku testerskim. Pierwszy bug znaleziony.

0
ToTomki napisał(a):

@Julian_:
Widzę naturalną drogę rozwoju zawodowego. Najpierwnie udało się dorwać fajnego projektu w data science, to potem szukałeś czegoś przy programowaniu. Padło na Javę, ale że ciężko teraz odnaleźć się juniorowi, to zaczął się rozwój w kierunku testerskim. Pierwszy bug znaleziony.

Nie wiem co to jest dejta sajens ale tuz przed stazen javowca przeszedlem rekrutacje na glownego analityka danych w branzy pozabankowej i wybralem staz za kilkukrotnie mniejsze pieniadze, wiec nie wiem o co Ci chodzi i nie wiem czemu sie mnie przyczepiles.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1