Wersja na Bootstrap 4 już dostępna

2

https://4programmers.dev/

Gdyby ktoś zauważył jakieś błędy, niedociągnięcia to prośba o zgłaszanie ich tutaj. Na pewno jeszcze jakiś czas będą wychodzić jakieś niedociągnięcia :)

0

Na tej stronie

https://4programmers.dev/Praca/1-software_engineer

Gdy wpisałem:

screenshot-20200215122531.png

i klikam "Zapisz" to nic się nie dzieje, a powinien prawdopodobnie wyskoczyć błąd, że mail niepoprawny, bo w taki sposób działa:

screenshot-20200215122619.png

1

Nie wyświetla się ikonka w stopce "Odwiedź nas na Facebooku"

1

screenshot-20200215123547.png

screenshot-20200215123554.png

hmm ten dymek chyba totalnie z czapy

1

Pięknie dziękuje. Bugi już naprawione.

2

Aż trudno stwierdzić, czy to bug czy trolling :D

Tooltip dla Javy....
screenshot-20200215172336.png

Toolitp dla C/C++...
screenshot-20200215172427.png

Tooltip dla Pythona :D
screenshot-20200215172500.png

Kurtyna :D

Ps. tooltip dla C# też się nie zgadza, jest taki sam jak C/C++ ;)

0

To akurat nie jest bug w Coyote, to jest definiowane w panelu użytkownika, ale dzięki za podpowiedź ;)

0

Nie widzę już innych bugów, nowa wersja wdrożona niemniej wątek ten pozostawiam bo pewnie z czasem jeszcze jakieś rzeczy mogą wyjść.

2

Na mobile są teraz POTĘŻNE odnośniki do cytowanego posta ;)

1

Wspominał już o tym @pavarotti na mikroblogu, ja jednak dopytam, czy to celowa zmiana, że rozmiar czcionki w komentarzach został zwiekszony?

0

Tak, zostało to zrobione celowo. Patrz: Za małe fonty

0

Formatowanie kodu się chyba popsuło. Nie koloruje składni i nie ma tła.

https://4programmers.net/Forum/1654962

Screenshot 2020-02-17 at 10.12.50.png

EDIT:
Zapomniałem dodać taga kotlin, ale i tak zdaje się, że coś jest nie tak. Wcześniej chyba było tło czy mi się przywidziało?

1

Albo źle pamiętam albo w poprzedniej wersji jak byliśmy na ostatniej stronie, to nie był wyświetlany przycisk >> w pasku stronicowania. Teraz ciągle mam wrażenie, że nie jestem na ostatniej stronie i próbuję go klikać.

0

To może przy okazji rozszerzyć layout na pełną szerokość rozdzielczości użytkownika? Na FHD po bokach jest trochę niewykorzystanych pikseli.

0

Pod FF 52.9 ESR przestały działać:

0

@Freja Draco: strzelam, że to jakiś błąd w JavaScript. Możesz zajrzeć w konsole aby sprawdzić?

0

Takie błędy u mnie, chyba że coś się nie załadowało:
Pokazuje się strzałka, a nie da się kliknąć:
screenshot-20200217134530.png
Nie ma tooltipa z tematem:
screenshot-20200217134608.png

I ogólnie większa czcionka strasznie nie pasuje według mnie.

3
Freja Draco napisał(a):

Pod FF 52.9 ESR przestały działać:

A któż to?
One zawsze wracają: się pożegnam
:)

0
Adam Boduch napisał(a):

@Freja Draco: strzelam, że to jakiś błąd w JavaScript. Możesz zajrzeć w konsole aby sprawdzić?

SyntaxError: invalid property id vendor-c658ccb6f6335d8acf55.js92033

TypeError: $(...).tooltip is not a function[Więcej informacji] 336385-wersja_na_bootstrap_4_juz_dostepna7

2

Senior wrzucił zmiany, juniorzy testują. Wreszcie jest tak, jak powinno być!

1
somekind napisał(a):

Senior wrzucił zmiany, juniorzy testują.

Brzmi jak próba wykręcenia się od testowania. Możesz zakasać rękawki i już nie tylko juniorzy będą testować

Wreszcie jest tak, jak powinno być!

Ja bym się kłócił, na ten moment testujemy 'na prodzie' :]

Adam Boduch napisał(a):

Nie widzę już innych bugów, nowa wersja wdrożona niemniej wątek ten pozostawiam bo pewnie z czasem jeszcze jakieś rzeczy mogą wyjść.

0

Aktualne

W widoku kategorii forum w przypadku niektórych kategorii tekst postów jest renderowany pod awatarem użytkownika, jak widać na poniższym zrzucie ekranu:

screenshot-20200217160854.png

Oczekiwane

W widoku kategorii forum w przypadku żadnych kategorii tekst postów nie jest renderowany pod awatarem użytkownika.

Środowisko

  • przeglądarka: Firefox 72.0.2 (64-bit) na Linuxa
  • szerokość ekranu: 992px

UPDATE: Zmieniłem zrzut ekranu na odpowiednią rozdzielczość.

0

@Freja Draco: dzięki. Udało mi się ustalić że Twój stary firefox nie potrafi parsować nowego kodu JavaScript Bootstrapa. Postaram się coś wymyślić w temacie.

1

kto rozpierdzielił fonty na całym forum, a w szczególności w powiadomieniach, komentarzach i postach?

pomniejszone, dziwny font

screenshot-20200217191653.png

chyba zmalała nazwa usera "Adam boduch"

screenshot-20200217191841.png

napis kamil miśko zmalał, a epam cośtam się zwiększył :D

screenshot-20200217191716.png

PS: czy całe forum zostało przesunięte w lewo o kilkanaście pixeli?

0

zgadzam się, gdzie nie wejdę to inny font/rozmiar

1

chociaż wywalcie to przesunięcie w lewo wszystkiego, bo krzywo jest :D

0

aktualne cssy

vs

.mainbar width 100% -> 110%

screenshot-20200217224818.png

screenshot-20200217224840.png

0

@Silv:

"środku"?

jak zjedziemy trochę niżej to jest tak

screenshot-20200217225046.png

KRZYWO :D

0

Myślę, że powiększenie fontu możemy zwalić na @Azarien :D Za małe fonty

W nowej wersji Bootstrapa domyślnym rozmiarem fontu to 1rem, czyli jakieś 16px :) Oczywiście sporo zmniejszyłem w stosunku do tego. Niemniej jednak opinie zawsze mile widziane :)

1

Oznacz jako przeczytane - nie zmienia ikon
screenshot-20200219185424.png
Nie wygląda to za dobrze [zakładam, że to cały czas pokłosie większego fontu]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1