Zniknięcie sygnatury i opisu

0

Czy ktoś z Was też zauważył ostatnio, że zniknął mu np. podpis czy sygnatury, lub inny element profilu?

Dałbym sobie kabel od internetu uciąć (na szczęście jest WiFi gdybym się pomylił :)), że jeszcze wczoraj/przedwczoraj moja sygnatura pojawiała się pod moimi postami. Sam jej raczej nie mogłem usunąć, bo zwyczajnie nie tykałem swoich ustawień. Jedyne, co przychodzi mi na myśl, to jakaś drobna anomalia towarzysząca problemom z logowaniem przez konto Google, na które napotkałem parę dni temu (serwer zwracał coś z gatunku 50x), ale po paru godzinach zniknął.

0

moja jest na miejscu

0

Być może moderator Ci ją usunął?

0
Adam Boduch napisał(a):

Być może moderator Ci ją usunął?

Tego w sumie nie brałem pod uwagę, ale kto wie - niby wisiały już od jakiegoś czasu, szczególnie sygnatury nie tykałem od miesięcy ;) wydawało mi się, że gdyby coś było z nią nie tak, to pewnie zostałaby usunięta albo zarobiłbym warna już wcześniej.

0

Ale przecież nie było w niej nic niestosownego, więc czemu niby by miała zostać zdjęta "z urzędu"?

0
cerrato napisał(a):

czemu niby by miała zostać zdjęta "z urzędu"?

W sumie to mniejsza z tym, po prostu interesowało mnie, czy to jakiś jednorazowy przypadek, czy coś większego. Zrobię sobie nowe i tyle, tylko zastanawiam się czy zniknie znowu ;)

EDIT: ale nie, przyjrzałem się bliżej i brakuje też np. miasta czy roku urodzenia. Tego to już na pewno nikt by nie miał powodu usuwać z mojego profilu. Podejrzewam, że te informacje zresetowały się, gdy wyjątkowo zalogowałem się na 4p przez GH zamiast G+ gdy ten drugi miał chwilowe problemy (konto mam zintegrowane z obydwoma). Zaraz zrobię eksperyment ;)

2

Potwierdzam, oko odpadło temu misiu.

Zrobiłem następujący test:

  1. Ustawiłem w profilu opis o sobie "TEST", zapisałem. Opis się zaktualizował.
  2. Wylogowałem się i zalogowałem ponownie, ale tym razem przez GH
  3. Sprawdziłem, czy opis nadal istnieje - usunął się :)
1

Zastanawia mnie, po co ludzie się logują jakimiś wynalazkami - przez FB/G/GH/cokolwiek.
Czy nie lepiej po prostu sobie założyć konto, podać login i maila i się w ten sposób logować? To już któryś wątek w ciągu paru ostatnich dni, w którym ktoś narzeka, że są problemy z "alternatywnymi" sposobami logowania...

1

@cerrato: ja osobiście korzystam z opcji logowania się przez zew. usługi gdy tylko mogę. Jest to bardzo wygodne. Użytkownicy mają prawo narzekać gdy coś nie działa :P No dobra, dość z tym podlizywaniem się ;)

@superdurszlak: nie widzę za bardzo w którym momencie miałoby nadpisywać te ustawienia. Wprowadziłem jednak jedną małą poprawkę do kodu. W wolnej chwili możesz sprawdzić czy działa? :)

0

Właśnie powtórzyłem mój test, problem nadal występuje. Sprawdziłem w dwie strony - najpierw edycja profilu po zalogowaniu przez G+, potem weryfikacja z GH, potem odwrotnie - w obu przypadkach informacje w profilu zostały usunięte :/

4

Bład zostal poprawiony. Razem z bledem wdrozona zostac musiala dosc wazna poprawka. Otoz dodany zostal middleware ktory konwertuje puste stringi na NULL. W zwiazku z tym musialem nieco pozmieniac reguly walidacji. Co prawda testy przeszly (ale nie ma pelnego pokrycia) przeklikalem wszystkie formularze, ale wiadomo... cos moglo umknac tak wiec prosze o czujnosc :)

0

Chyba jest ok :)

0
Adam Boduch napisał(a):

Bład zostal poprawiony. Razem z bledem wdrozona zostac musiala dosc wazna poprawka. Otoz dodany zostal middleware ktory konwertuje puste stringi na NULL. W zwiazku z tym musialem nieco pozmieniac reguly walidacji. Co prawda testy przeszly (ale nie ma pelnego pokrycia) przeklikalem wszystkie formularze, ale wiadomo... cos moglo umknac tak wiec prosze o czujnosc :)

Które elementy nie mają pokrycia testami? Jeśli da się je skrótowo opisać?

1

Dużo tego jest :)
Jeżeli chodzi o testy funkcjonalne to całe kompendium, komentarze na forum, formularze szybkiej odpowiedzi, panel użytkownika...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1