Oferty pracy

0

Czołem,

w ofertach pracy kiedy zaznaczę, że chcę Wrocław to i tak wyświetlają mi się usilnie oferty z Warszawy. Nie mam ustawionej lokalizacji w swoim profilu ale też nie chcę mieć, a chcę móc filtrować oferty. Nie wiem czy to tylko u mnie ale trochę to irytuje.

0

Napisz co dokładnie robisz. Wchodzisz pod adres https://4programmers.net/Praca/Miasto/Wroc%C5%82aw i wyświetlają Ci się oferty z Warszawy?

0

To co mi napisałeś działa dobrze. Robię tak:

  • Jestem na stronie głównej;

  • Wchodzę do ofert pracy klikając na ikonę Praca na górze;

  • Ustawiam lokalizację jako Wrocław;

  • Strona się przeładowuje i mam ustawioną Warszawę;

Próby z każdą inną lokalizacją również dają taki efekt.

0

U mnie jest jeszcze inaczej.

  • Jestem na stronie głównej;
  • Wchodzę do ofert pracy klikając na ikonę Praca na górze;
  • Ustawiam jakąkolwiek lokalizację (np. Warszawa);
  • Strona się przeładowuje, w filtrach wszystko zostaje odznaczone;
  • URL zmienia się na: 4programmers.net/Praca?q=&city%5B%5D=warszawa&salary=&currency=1
  • Na przeładowanej stronie wyświetla się informacja: Nie znaleźliśmy ofert, które spełniają Twoje kryteria.
    Problem występuje dla każdego miasta.

Uwagi.

  1. Filtry działają dla zakładki Technologie
  2. Filtr działa dla Lokalizacja: Praca zdalna
0

@grzesiek51114: hmm, nadal nie mogę wyłapać tego błędu. W tym polu wpisujesz wrocław?

screenshot-20161214142840.png

bo u mnie to działa :]

@eL: czy dobrze rozumiem, że po wejściu w ten link (4programmers.net/Praca?q=&city%5B%5D=warszawa&salary=&currency=1) nie znajduje Ci żadnych ofert z Warszawy?

0

W tym polu wpisujesz wrocław?

Nie, wybieram z listy po lewej stronie okna. Zwyczajnie zaznaczam checkbox z Wrocławiem.

screenshot-20161214143201.png
Wybrałem Wrocław, a mam Warszawę.

PS: Przeglądarka Firefox

0

Wg mnie też nie działa to dobrze. Kiedy się kliknie w miasto a potem w tag przy ofercie, to filtr miasta się kasuje. Natomiast kiedy wybiorę obie rzeczy z list po lewej to oba filtry są aktywne.

Czy ten panel z lewej z checkboksami jest w ogóle to czegoś potrzebny skoro na górze można to po prostu wpisać? W tej liście po lewej i tak nie ma wszystkiego i nie można jej przewijać czy coś. Wystarczy wpisywanie na górze. Ja bym usunął to po lewej i całe filtrowanie dał w jednym miejscu: wpisywalne tagi, miasto i kwotę. Nie wiem tylko co zrobić po kliknięciu w tag przy ofercie.

0
Adam Boduch napisał(a):

@eL: czy dobrze rozumiem, że po wejściu w ten link (4programmers.net/Praca?q=&city%5B%5D=warszawa&salary=&currency=1) nie znajduje Ci żadnych ofert z Warszawy?

Nie znajduje aczkolwiek nie wchodzę tam przez ten URL.
Wchodzę w zakładkę Praca. Po lewej stronie są filtry z checkbox'ami, i są tam też między innymi filtry dotyczące lokalizacji. Zaznaczenie jakiegokolwiek miasta powoduje wyświetlenie Nie znaleźliśmy ofert, które spełniają Twoje kryteria. Cokolwiek zaznaczę, Warszawa. Szczecin, Wrocław. Nie ma znaczenia. Wynik jest zawsze taki sam (brak ofert)

3

U mnie też Warszawa jest permanentnie
screenshot-20161214164616.png
Teraz jak kliknę po lewej np. na JavaScript, strona się przeładowuje wpisując Warszawa w filtrze na górze.
Teraz jeśli ponownie wpiszę Poznań i kliknę na przycisk obok, usunie mi filtr JavaScript.
Podobnie kliknięcie na JavaScript po lewej przenosi na sortowanie po trafności bez względu, jakie miałem ustawione.

Więc nie ma żadnej możliwości by z tego formularza znaleźć JavaScript w Poznaniu.

0

No nie mogę tego zdebugować :| Na różnych przeglądarkach, czy na telefonie mam tak samo. @Marooned:

Wchodzisz na stronę Praca, wpisujesz w polu nazwa miejscowości słowo poznań i naciskasz enter. Wtedy w URL masz https://4programmers.net/Praca?q=&city=pozna%C5%84 i widzisz oferty z warszawy?

U mnie wygląda to tak:

screenshot-20161214235134.png

0

Teraz np. na mobilnym Chrome mam prawidłowo. Komputra już wylaczylem.

0

@Marooned: chyba udało mi się znaleźć przyczynę. Możesz teraz sprawdzić?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1