Komentarze do mikrobloga, a nowe linie?

0

Pytanie: czy w komentarzach do mikroblogów powinny być parsowane znaki nowej linii? W nowej wersji komentarze do postów, mikroblogów czy artykułów zostały ujednolicone. Tzn. obsługiwany jest podstawowy zestaw znaczników, a znaki nowej linii nie są parsowane. Czy w takim razie komentarze do wpisów na mikroblogów powinny zostać wykluczone z tego ujednolicenia?

0

Pytanie: czy w komentarzach do mikroblogów powinny być parsowane znaki nowej linii?

Sam napisałem wiele komentarzy pod swoimi lub cudzymi wpisami, w których często rozpisywałem się, tworząc kilka paragrafów; Często w komentarzach pod wpisami na blogu rozwija się dłuższa dyskusja, więc znaki nowej linii powinny być obsługiwane;

PS: W nowej wersji systemu, na stronie danego profilu jest zakładka z reputacją, jest zakładka z listą postów na forum, ale nie ma zakładki z listą wpisów na blogu... Dlaczego? Jak więc przeglądać wpisy na blogu danego użytkownika?

PPS: Zakładka Reputacja jest źle zorganizowana - lewa kolumna zawiera tylko i wyłącznie pasek reputacji, a prawa listę z punktowanymi elementami (komentarze, posty itd.); Przy czym nie wynika to z małej rozdzielczości poziomej mojego ekranu, bo po rozciągnięciu strony, układ elementów tej zakładki nie zmienia się (lista punktacji włazi pod pasek reputacji dopiero na bardzo wąskim ekranie); O wiele lepsze rozwiązanie mamy obecnie, czyli pasek reputacji obok sygnaturki i pod głównymi informacjami o użytkowniku; W nowej wersji też tak powinno być, a lista punktacji spokojnie może być sama w tej zakładce, rozciągnięta na całą jej szerokość.

0
furious programming napisał(a):

PS: W nowej wersji systemu, na stronie danego profilu jest zakładka z reputacją, jest zakładka z listą postów na forum, ale nie ma zakładki z listą wpisów na blogu... Dlaczego? Jak więc przeglądać wpisy na blogu danego użytkownika?

Fakt, gdzieś się zapodziała ta opcja... ;)

furious programming napisał(a):

PPS: Zakładka Reputacja jest źle zorganizowana - lewa kolumna zawiera tylko i wyłącznie pasek reputacji, a prawa listę z punktowanymi elementami (komentarze, posty itd.); Przy czym nie wynika to z małej rozdzielczości poziomej mojego ekranu, bo po rozciągnięciu strony, układ elementów tej zakładki nie zmienia się (lista punktacji włazi pod pasek reputacji dopiero na bardzo wąskim ekranie); O wiele lepsze rozwiązanie mamy obecnie, czyli pasek reputacji obok sygnaturki i pod głównymi informacjami o użytkowniku; W nowej wersji też tak powinno być, a lista punktacji spokojnie może być sama w tej zakładce, rozciągnięta na całą jej szerokość.

92d034075a.png

Pewnie znowu u Ciebie coś się źle wyświetla :P

0

@Adam Boduch - nie źle wyświetla, a nie wyświetla :D

Na starej Operze wykresy nie wyświetlają się w ogóle, a na najnowszym Firefox wykres postów wygląda tak jak poniżej:

post.png

Wykres kołowy jest strasznie mały; Druga sprawa to treść dymków na wykresie reputacji:

reputation.png

Nazwy miesięcy są po angielsku (mam polską wersję językową systemu i przeglądarki), a treść odnosi się do całego wykresu - reputacja z ostatnich 12 miesięcy obejmuje cały wykres, a nie pojedynczy węzeł.

0

Pewnie Opera nie obsługuje HTML5.

Polskie ustawienia regionalne nie są ustawione na serwerze, z tym nie ma problemu. Z dymkiem spróbuje coś podziałać.

3

Komentarze na forum pod postami w założeniu są wtrąceniami, off-topic, stąd ich minimalistyczna forma. Jeśli chcesz się rozpisać, masz możliwość napisania posta.
Komentarze pod wpisem na blogu są jedyną formą komunikacji i powinny mieć pełniejszą składnię i zdecydowanie możliwość obsługi nowych linii.

3

Tzn. obsługiwany jest podstawowy zestaw znaczników

Powinien być podgląd komentarza, bo nigdy nie wiadomo co się mieści w tym „podstawowym zestawie” a co nie.

0
Marooned napisał(a):

Komentarze na forum pod postami w założeniu są wtrąceniami, off-topic, stąd ich minimalistyczna forma. Jeśli chcesz się rozpisać, masz możliwość napisania posta.
Komentarze pod wpisem na blogu są jedyną formą komunikacji i powinny mieć pełniejszą składnię i zdecydowanie możliwość obsługi nowych linii.

Ok, brzmi sensownie. Robię zatem...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1