Oznaczenie moderatorów

0

Jest jakiś sposób aby sprawdzić dostępnych moderatorów na forum (online) ? Nie kojarzę wszystkich osób z tymi uprawnieniami. Myślę, że fajnie by było oznaczać (pogrubić) nicki takich użytkowników w zestawieniu userów online na głównej. Chyba, że nie są zaznaczeni celowo :)

0

nie jest mozliwe, juz pytalem o taka funkcjolanosc jak

@moderatorzy

ale nie chca zaimplementowac :(

Kontakt

1

Póki nie pojawi się lepsza opcja raportowania to jestem za pogrubianiem.
@EroSanin: tutaj masz listę wszystkich moderatorów, nic nie jest tajne: Kontakt.

Wołam @Adam Boduch.

0

Ok to poniekąd ułatwia sprawę. Przydałoby się jednak widzieć z marszu kto aktualnie moduje aby móc szybko zgłosić zadymiarza. :)

Edit: W kontaktach trzeba się na klikać aby sprawdzić status. :/

0

Ta lista to jakaś taka nieaktualna, bo zdaje się, że @aurel, @dzek69 i @furious programming są globalni...

0

Rzeczywiście. Na liście userów nie są wyszczególnieni. Może jakieś propozycje jak to wizualnie wyróżnić? Bo obawiam się że jeżeli dodamy samo pogrubienie to pojawią się pytania, po co to jest ;)

Natomiast na forum, moderator jest wyszczególniony napisem moderator:

f0b28cc90b.png

0

Sprawdzone rozwiązania są najlepsze. Po prostu pogrubić i dać inny kolor (np czerwony) zaś pod użytkownikami online -> mini legenda.

0

mi sie podobalo i nadal podoba rozwiazanie z tego forum

http://fizyczny.net/

admini fioletowi
super mod niebieski
moderatorzy zieloni
eksperci na czerwono (z tego co pokojarzylem to @MarekR22 byl/jest tam ekspertem, a jezeli nie to byl taki sam nick i taki sam awatar :D)

0

Ale to chyba nie jest forum dzieci neostrady ani zakompleksionych nastolatek, i słitaśne kolorki nie są tu chyba potrzebne?

1

To niech będą Czarny, Szary i Brązowy... Naprawdę paleta kolorów jest tutaj problemem? Podejrzewam, że dopóki tego nie napisałeś mało kto pomyślał o tym w taki sposób.

Edit.
Moim zdaniem, jeśli już wprowadzenie dodatkowego koloru jest złem wcielonym i obniża rangę forum do poziomu podłogi to może chociaż osobna linijka na aktywnych moderatorów. Ewentualnie + pogrubienie dla podkreślenie, że jest to inna grupa.

2

W tym miejscu można by chociaż moderatorów pokolorować, chodzi o to żeby wiedzieć kto jest online.
9d95102d0a.png

2

A może z listy powyżej wydzielić podgrupy?
Moderatorzy: R-slayer, mleczasz
Użytkownicy: R-preacher, ziutek
Boty: Gogiel, Yahuj

0

To nie możesz sobie markerem zakreślić?

@Adam Boduch, zrób te grupowe powiadomienia, bo zaraz tutaj się zrobi lekcja plastyki.

2

Mnie tam by wystarczyło pogrupowanie użytkowników w tym miejscu, o którym wspomniał @dam1an (choć u mnie z racji małej rozdzielczości, lista użytkowników wyświetla się na samym dole strony); Najpierw wypisać moderatorów, następnie zwykłych użytkowników, a w trzeciej grupie boty i inne maszyny;

Reszta może pozostać tak jak jest; Jeśli ktoś będzie chciał coś zgłosić - wystarczy przejść na główną stronę i zobaczyć kto jest dostępny; IMHO proste rozwiązanie, ale polepszy obecną sytuację.

0

Ok, postaram się w takim razie zrobić to zgodnie z sugestią @dam1an oraz @furious programming.

0

A tak mi przyszło go głowy, może na przykład taka śmieszna funkcjonalność, żeby zmienić zachowanie aktualnego guzika "raportuj" (bo jest mało użyteczny) na taką, że automatycznie pod postem pojawia się komentarz z @ do moderatorów? Albo do wszystkich, albo lepiej do aktualnie zalogowanych? Minus oczywiście jest taki że takie "raportowanie" każdy widzi ;]

2

Sam podział na liście userów online ma jakiś tam pewnie sens, w który nie wnikam. Myślę, że bardziej potrzebne i użyteczne byłyby zmiany w systemie raportowania, by moderatorzy widzieli aktywne raporty zawsze, w widocznym miejscu. I jakiś system kolejkowania, oznaczania, że ktoś się już czymś zajmuje.

2
Marooned napisał(a):

I jakiś system kolejkowania, oznaczania, że ktoś się już czymś zajmuje.

Proponuję Jirę! A do niej Tempo, żeby było wiadomo, który moderator ile czasu spędza nad zadaniami i ile kasy wypłaci mu właściciel serwisu. :P

6

Coś takiego?

00f01cf345.png

EDIT: teraz zauważyłem, że niektóre nazwy grup są w liczbie mnogiej, a inne - w liczbie pojedynczej.

5

@Adam Boduch - póki co ta nowość wprowadzona została jedynie dla strony głównej serwisu; Jednak przydałoby się, aby oznaczenie moderatorów także było realizowane wewnątrz konkretnych działów, a także wewnątrz wszystkich wątków.

1

Jasne, skoro ten sposób wyświetlania się przyjął, to można wprowadzić również na forum :)

2

Na pewno się przyda - wystarczy jeden klawisz (End) i wiadomo do kogo można coś zgłosić; Tyle tylko, że moja propozycja dotyczy nie tylko administratorów/moderatorów przeglądający dany wątek; Żeby to było przydatne, w każdym wątku, dziale forum i na głównej stronie musi być taka sama lista moderatorów, a zmienna jedynie użytkowników z podstawowymi uprawnieniami;

Czyli jeśli jestem w wątku Foo Bar w dziale C++, to na samym dole widzę listę wszystkich administratorów i moderatorów zalogowanych w serwisie, a lista użytkowników dotyczy już tylko tych, którzy przeglądają daną stronę (dział forum czy wątek);

Jeśli to nie problem, to była by to na pewno przydatna rzecz.

2

Tylko wypadałoby zaznaczyć, że moderator tego wątku nie przegląda, bo ktoś zobaczy: "o furious jest obok listy przeglądających to zaraz da mu bana, a ja idę oglądać inne tematy, nie ma co zgłaszać"

0

@furious programming: w takim przypadku należałoby napisać jakąś osobną metodę modelu do tego :) Obecnie jest jedna metoda, która pobiera listę userów zalogowanych na danej podstronie. Ta metoda jest wykorzystywana w różnych miejscach systemu. Proste. Tyle, że jak napisałem: ona pobiera userów przeglądających aktualnie daną podstronę (podawaną jako argument metody).

0

Rozumiem - jeśli dużo trzeba by przerabiać, to wystarczy grupowanie użytkowników przeglądających daną stronę; To i tak będzie nieco lepsze, niż obecna forma przedstawiania listy użytkowników.

1

@furious programming: zrobiłem.

0

Widzę, elegancko jest! :]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1