Zmiana zalogowanego uzytkownika

0

Przed chwila miala miejsce dziwna sprawa. U góry na pasku profilowym bylem uzytkownikiem "teo215" i moglem sobie przegladac jego dane profilowe.
Po okolo 2-3 odswiezeniach strony sytuacja wrocila do normy i juz nie mozna tego bledu odtworzyc.
Byc moze cos w bazie akurat zmienialiscie w tym czasie?

0

Witaj

Usunąłem załącznik ponieważ nie ukryłeś adresów IP. Dzięki za zgłoszenie. Wygląda bardzo podejrzanie ale oczywiście przyjrzę się tej sprawie.

0

Logowanie do systemu | teo215 | dzisiaj, 10:31 | 164.40.X.Y
Napisano odpowiedź w temacie | Chdzk | 1 godz. temu | 164.40.X.Z

Z tego samego IP (amsterdam?) korzystacie regularnie, a sesje nie zawsze do końca dobrze działają (podobne sytuacje zgłaszane już kilka razy, ostatnio z tego co pamiętam przez @aurel ).

0

To łącze firmowe, więc nie wiem jak tu sprawy sieciowe są konkretnie rozwiązane. Firma ma w dodatku kilku dostawców internetowych, w tym łącza zapasowe.
Być może IP jest z Amsterdamu ale ja z Amsterdamu na pewno nie pisze ;)

7

@Chdzk, co Ty wiesz o "dziwnych sprawach"...

Moja dziewczyna z naszej sieci nie może głosować na moje posty, bo mamy to samo IP. Ale jak wejdzie z innego IP (przez komórkę), to:

  1. jest zalogowana jako ja;
  2. może głosować na moje posty (posty somekinda, będąc zalogowana jako somekind);
  3. widzi swoje (nie somekinda) powiadomienia.

Ja z kolei jestem magicznie zalogowany na jej konto i widzę swoje odpowiedzi w ankietach i powiadomienia też mam swoje.

A już najlepsze jest, że gdy ona zagłosuje na mój post będąc zalogowana na swoje konto, to ja dostaję powiadomienie o treści: "somekind docenił post użytkownika somekind w wątku...".

0

Potwierdzam, też czasami u góry mam dane pana Chdzk.

0

Macie dokładnie takie samo IP, więc bugzol ewidentnie gdzieś w kodzie Coyote.

1

Interesujący efekt miksowania:
6fa6092851.png

0

Głowie się co może być przyczyną takiego problemu. Próbuje logować się na różne konta z tego samego IP... bezskutecznie. Poprawiłem małą rzecz.

@Chdzk @teo215 dajcie znać jeżeli sytuacja się powtórzy. Jak możecie odpowiedzcie na parę pytań:

  1. Czy taka sytuacja zdarzyła się po pierwszym wejściu na stronę czy dopiero po jakimś czasie od pierwszego wejścia?
  2. Czy zaznaczacie opcję "zapamiętaj mnie przy kolejnej wizycie"?
  3. Wchodzicie na stronę w trybie incognito?
0

Ja nie korzystam z trybu incognito, Jak będe jutro w pracy sprawdzę jakie mam ustawienia. Sytuacja z zmianą loginu następuje po chwili nie aktywności.

0

Sytuacja w ciagu dnia sie powtarza wielokrotnie

  1. Zdarza się losowo w trakcie korzystania z forum, czasami wystarczy pojedyncze odswiezenie i jest ok, a czasami przez minute jestem innym userem.
  2. Mam wlaczone automatyczne logowanie
  3. Nie
0

Brzmi jak odnawianie sesji z tokena remember_me.

0

Dlaczego w ogóle brane jest pod uwagę IP?
Dla mnie jakiś kosmiczny bug

0

IP nie jest brane w procesie identyfikacji użytkownika - potrzebne jest cookies.
@Chdzk: dzisiaj ta sytuacja również wydarzyła się?

0

Tak, wielokrotnie - przynajmniej do godz 11-12. Bo pozniej juz nie siedzialem na forum.

0

@Chdzk: sprawdzi teraz?

0

Dalej to samo, od 5 minut sobie smigam jako pan teo ;)

0
Chdzk napisał(a):

Dalej to samo, od 5 minut sobie smigam jako pan teo ;)

Ale podpisujesz się jako Chdzk :)

1

Sprawdzam jeszcze jedną rzecz @Chdzk: sprawdzisz jeszcze raz?

0

Na razie nie powtórzył się problem, jak znów się pojawi to dam znać na prv.

1

Poki co wylaczylem CloudFlare, ale az mi sie nie chce wierzyc, ze to jest przyczyna tego burdelu ;/

1

Wykonam jeszcze jeden test, aby sprawdzić czy to naprawdę wina CloudFlare, ale to już będę dogadywał na privie.

2

ale wynikami się podziel ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1