Łamanie długich wierszy.

0

Zauważyłem przed chwilą błąd w wyświetlaniu długich wierszy.

27bbf773db.png

Zdjęcie z przeglądarki Chrome 34.0.1847.131, taki sam efekt jest na FF.

0
n0name_l napisał(a):

Zauważyłem przed chwilą błąd w wyświetlaniu długich wierszy.

To pisz haiku.

2

Dzięki za zgłoszenie. Poprawka już została podegrana.

1

Hm, teraz jest za to tak, że łamie wiersz w środku normalnego słowa. I wychodzą "b-azy danych" albo "bac-kupy" albo co gorsza "gramatycznyc-h".

7843826ddc.png

0

Hmmm, niedobrze. Ma ktoś pomysł jak można to poprawić? Ja dodałem word-break: break-all; ale rzeczywiście jak napisał @Ktos, łamie to również tekst wewnątrz wyrazów, co jest oczywiście pożądane w przypadku dłuuugiego wyrazu, ale w przypadku normalnego tekstu nie sprawdza się :/

0

Ciekawie jest w Operze 12.14.

0

@bogdans - jest już Opera 12.17 i na niej też dobrze łamie:

opera_12.17.png

0

podobno display: table-cell; pomaga :P inni piszą, że word-wrap:break-word;

0

word-wrap już jest użyte. display: table-cell nie pomaga :(

0

To co jest obecnie to jest katastrofa.

Korzystając z http://4programmers.net/Forum/Webmastering/120751-Zawijanie_dlugich_wyrazow?p=433588#id433588
Może takie coś?

$text = 'to jest jakiś tam tekst z dłuuuuuuuuuuuuuuugim wyraaaaaaaaaaaaazem trololo';
$result = preg_replace_callback('/\b\S{11,}/si', function($m) {return wordwrap($m[0], 10, '<wbr>', true);}, $text);

efekt: to jest jakiś tam tekst z dłuuuuuuu<wbr>uuuuuuuugi<wbr>m wyraaaaaaa<wbr>aaaaaazem trololo

0

W takim razie wycofałem te zmiany. Problem pozostaje nierozwiązany :(

0

Dlaczego nierozwiązany? A to co wyżej jest złym pomysłem?

1

Kiedys potrzebowalem i dzialalo

Taki maly haczek

-ms-word-break: break-all;
     word-break: break-all;

     /* Non standard for webkit */
     word-break: break-word;

-webkit-hyphens: auto;
   -moz-hyphens: auto;
    -ms-hyphens: auto;
        hyphens: auto;

zastosowane do kontentu lamie takie dlugie ciagi ale nie wyrazy.

0

@szalonyfacet: hmm, wypróbowałem takiego rozwiązania jakie mi podsunąłeś (póki co dla znacznika <pre>). Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1