Odznacz jako przeczytane

Odpowiedz Nowy wątek
2012-09-07 17:31

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Na dolę widzę napis:

Odznacz jako przeczytane

Czy w języku polskim nie powinno tam pisać:

Oznacz jako przeczytane

?

edytowany 2x, ostatnio: Rev, 2014-03-14 18:13

Pozostało 580 znaków

2012-09-07 17:34

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 8 minut temu

1

<abbr title="moim skromnym zdaniem">MSZ</abbr> masz rację, ale była już o tym dyskusja i spełzła na niczym.


"Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute." - Abelson & Sussman, SICP, preface to the first edition
"Ci, co najbardziej pragną planować życie społeczne, gdyby im na to pozwolić, staliby się w najwyższym stopniu niebezpieczni i nietolerancyjni wobec planów życiowych innych ludzi. Często, tchnącego dobrocią i oddanego jakiejś sprawie idealistę, dzieli od fanatyka tylko mały krok."
Demokracja jest fajna, dopóki wygrywa twoja ulubiona partia.

Pozostało 580 znaków

2012-09-07 17:52

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 9 miesięcy temu

0

Niekoniecznie :]

Menu u góry + Widok "Kategorie" = Odznacz jako przeczytane
Menu u góry + Widok "Wszystkie" = Oznacz jako przeczytane

Czyli jak widać zmiany wprowadzono (częściowo, bo częściowo), a Wy się czepiacie :]


Pozostało 580 znaków

2012-09-07 20:31
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Poznań

0

Poprawione w r1117
Problem w tym, że Coyote ma wszystkie teksty hardcodowane, nie używa żadnego systemu wspomagającego tłumaczenie i zmianę komunikatów.


Pozostało 580 znaków

PS
2012-09-07 20:41
PS
3
Marooned napisał(a):

Problem w tym, że Coyote ma wszystkie teksty hardcodowane, nie używa żadnego systemu wspomagającego tłumaczenie i zmianę komunikatów.

Problem w tym, że Coyote używa "systemu wspomagającego tłumaczenie i zmianę komunikatów"... wyłącznie do tłumaczenia dat.

Pozostało 580 znaków

2012-09-08 18:14
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0
Marooned napisał(a):

Poprawione w r1117
Problem w tym, że Coyote ma wszystkie teksty hardcodowane, nie używa żadnego systemu wspomagającego tłumaczenie i zmianę komunikatów.

Poprawione.

W sensie, svn up? Bo poprawione w SVN było przeze mnie w r1117 ;-) - Marooned 2012-09-08 20:45
Tak, SVN up :P - Adam Boduch 2012-09-09 08:58

Pozostało 580 znaków

2012-09-08 23:57
Moderator

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

Na pewno nie powinno być napisu "Oznacz jako przeczytane" , przycisk "Odznacz jako przeczytane" usuwa zaznaczenie. Słowo odznaczyć może być używane w znaczeniu cofnij zaznaczenie http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=3461. Alternatywą byłby tekst typu "Cofnij zaznaczenie przeczytanych".


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell

Pozostało 580 znaków

2012-09-09 00:06

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 8 minut temu

1

Ale w tym przycisku chodzi o to, żeby oznaczyć wszystkie wiadomości jako przeczytane, a nie usunąć to zaznaczenie. A więc "oznacz" jest dobrze.

Nawet w Gmailu mam opcję "Oznacz wszystkie jako przeczytane".


"Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute." - Abelson & Sussman, SICP, preface to the first edition
"Ci, co najbardziej pragną planować życie społeczne, gdyby im na to pozwolić, staliby się w najwyższym stopniu niebezpieczni i nietolerancyjni wobec planów życiowych innych ludzi. Często, tchnącego dobrocią i oddanego jakiejś sprawie idealistę, dzieli od fanatyka tylko mały krok."
Demokracja jest fajna, dopóki wygrywa twoja ulubiona partia.
edytowany 1x, ostatnio: Wibowit, 2012-09-09 00:07

Pozostało 580 znaków

2012-09-09 08:50
Moderator

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

Nie zauważyłem zmian ;). Jakiś czas temu tekst był 'Odznacz' i kliknięcie zdejmowało zaznaczenie, teraz jest 'Oznacz' i kliknięcie zaznacza.
Jest literówka w dymku `Kliknij, aby odnzaczyć jako przeczytane.'


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell
Nie widzę tej literówki w kodzie. - Marooned 2012-09-10 10:07
Otwórz stronę http://4programmers.net/Forum/ i przesuń kursor na obrazek kartki (z czerwonymi liniami) obok nazwy i opisu działu. - bogdans 2012-09-10 10:28
Może Adam nie zrobił jeszcze svn up. - Marooned 2012-09-10 10:55

Pozostało 580 znaków

2012-09-09 11:30

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
bogdans napisał(a):

Na pewno nie powinno być napisu "Oznacz jako przeczytane" , przycisk "Odznacz jako przeczytane" usuwa zaznaczenie. Słowo odznaczyć może być używane w znaczeniu cofnij zaznaczenie
Zelży od której strony na to spojrzeć.
Można powiedzieć, że wątki nieoznaczone to wątki nieprzeczytane i oznacza się je jako "przeczytane".
Można powiedzieć, że wątki nieoznaczone to wątki przeczytane i oznacza się je jako "nieprzeczytane".
Ty wybrałeś opcję drugą, zapewne z racji grafiki, że niby pokolorowana ikonka oznacza "oznaczenie" a niepokolorowana "odznaczenie".
Nie jest to sensowne z racji tego, że domyślne wątki są nieprzeczytane i bardziej logicznie jest przyjąć opcję pierwszą.

Ale tak ogólnie to przecież można mieszać jedno i drugie i zarówno "oznaczać jako przeczytane" jak i "oznaczać jako nieprzeczytane". Wtedy "oznaczenie jako przeczytane" jest równoważne z "odznaczeniem jako nieprzeczytane" i vice versa.

edytowany 7x, ostatnio: adf88, 2012-09-09 11:36

Pozostało 580 znaków

2012-09-09 23:07

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

0

Zelży od której strony na to spojrzeć.

Proponuję: „zaznacz”. Skończy się dyskusja ;)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0