Coyote w katalogu, instalowanie na czysto

0

Chciałem zmienić coś w Kojocie, na nowym kompie odpalam skrypt pierwszy raz, chce się instalować. Klikam [dalej] i.. próbuje mi się ładować do katalogu głównego co oczywiście skutkuje 404.

strona startowa: http://localhost/coyote/coyote-cmf/
po [dalej] ląduję na:
http://localhost/coyote-cmf/index.php/Requirement
zamiast na
http://localhost/coyote/coyote-cmf/index.php/Requirement

i tak dla kolejnych kroków. To wymaga bym odpalał nowy port dla Kojota lub robił nową lokalną pseudo domenę.

0

SOA#1

0

Hmm, sprawdziłem linki w HTMLu i też linkują do /

Tak czy siak, dodałem mu port i śmiga, ale próba zainstalowania modułu forum wywala błąd SQL:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(`post_id`), KEY `post_topic` (`post_topic`), KEY `post_forum` (`post_foru' at line 18 (errno: 1064)
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `post` ( `post_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'Unikalne ID postu', `post_topic` mediumint(8) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'ID tematu', `post_forum` smallint(5) unsigned NOT NULL COMMENT 'ID forum', `post_user` mediumint(8) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'ID użytkownika', `post_username` varchar(20) NOT NULL COMMENT 'Nazwa użytkownika jeśli możliwe jest pisanie przez użytkowników anonimowych', `post_time` int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Data i czas napisania posta (timestamp)', `post_edit_time` int(10) unsigned DEFAULT NULL COMMENT 'Data i zcas edycji posta (timestamp)', `post_edit_user` mediumint(8) unsigned DEFAULT NULL COMMENT 'ID użytkownika, który ostatnio edytował post', `post_edit_count` smallint(5) unsigned NOT NULL DEFAULT '0', `post_enable_smilies` tinyint(1) unsigned NOT NULL DEFAULT '1' COMMENT 'Wartość 1 oznacza, że w poście będą wyświetlane uśmieszki', `post_enable_html` TINYINT(1) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Wartość 1 oznacza wyświetlanie HTML-a w postach', `post_vote` smallint(6) NOT NULL DEFAULT '0', `post_text` int(10) unsigned NULL DEFAULT NULL, `post_ip` varchar(16) NOT NULL COMMENT 'IP autora postu', `post_host` varchar(255) NOT NULL COMMENT 'Host oraz ewentualnie IP wew.', `post_browser` varchar(150) NOT NULL COMMENT 'User agent' PRIMARY KEY (`post_id`), KEY `post_topic` (`post_topic`), KEY `post_forum` (`post_forum`), KEY `post_time` (`post_time`), KEY `post_user` (`post_user`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 ROW_FORMAT=COMPACT COMMENT='Przechowuje posty na forum' 
0

I w tym miejscu już nie SOA#1, ale prośba, by ktoś wreszcie te spieprzone SQLe przy instalacji poprawił. Momentami brakuje średników i występują syntax errory :|

0

Poprawilem plik /module/forum/install/schema.sql. Testoawlem na phpmyadminie poki co - importuje sie bez problemu u mnie.

0

Dzięki, sprawdzę na dniach jak wrócę do chaty. A jakie jest Twoje stanowisko co do instalowania w katalogu, a nie w / - działa to u Ciebie?

0

Nie sprawdzalem tego jeszcze. Tzn. ja sobie virtual-hosta ustawilem i zamiast http://localhost/coyote-cmf mam po prostu 4p.net :) Ale sprawdze w wolnej chwili :)

0
Marooned napisał(a):

Dzięki, sprawdzę na dniach jak wrócę do chaty. A jakie jest Twoje stanowisko co do instalowania w katalogu, a nie w / - działa to u Ciebie?

SOA#1.

Wstawilem zrodla do katalogu coyote/coyote-cmf i linki mi tworzy prawidlowe, w postaci http://localhost/coyote/coyote-cmf/index.php/

0

Chciałem zainstalować sobie moduł forum, by coś pogrzebać i..

Unknown column 'notify_class' in 'field list' (errno: 1054)
INSERT INTO notify (notify_trigger, notify_class, notify_module, notify_plugin, notify_email, notify_name, notify_message, notify_default) VALUES("application.onPostSubmitComplete", "", 3, NULL, 5, "Powiadamiaj o nowych postach w obserwowanych wątkach", "Nowa odpowiedź w wątku {subject}", 0)

C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\framework\lib\db\abstract.class.php [122] query()
[] insert()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\framework\lib\db.class.php [506] call_user_func_array()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\lib\setup.class.php [385] __call()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\lib\setup.class.php [385] insert()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\lib\setup.class.php [282] importNotify()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\module\forum\controller\setup\forum.php [13] importConfig()
[] install()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\lib\dispatcher.class.php [162] call_user_func_array()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\lib\dispatcher.class.php [114] forward()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\controller\adm\module.php [154] dispatch()
[] install()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\lib\dispatcher.class.php [162] call_user_func_array()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\lib\dispatcher.class.php [114] forward()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\framework\lib\core.class.php [235] dispatch()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\index.php [76] dispatch()
C:\Users\Marooned\misc\Inetpub\4p\coyote-cmf\framework\lib\db\mysql.class.php [131]
0

Ja się nie mogę pobawić, podczas instalacji mam:

This function has none of DETERMINISTIC, NO SQL, or READS SQL DATA in its declaration and binary logging is enabled (you *might* want to use the less safe log_bin_trust_function_creators variable) (errno: 1418)
 CREATE FUNCTION `PAGE_ACCESS`(`pageId` INT, `userId` MEDIUMINT) RETURNS tinyint(1) LANGUAGE SQL NOT DETERMINISTIC CONTAINS SQL SQL SECURITY DEFINER COMMENT '' BEGIN SET @result = ( SELECT COUNT(g.user_id) FROM page_group p JOIN auth_group g ON g.group_id = p.group_id AND g.user_id = userId WHERE p.page_id = pageId ); RETURN IF(@result > 0, TRUE, FALSE); END

PHP 5.3.8 & MySQL 5.5.16

0

@Marooned miedzy czasie wprowadzalem zmiany w strukturze tabel: http://redmine.boduch.net/news/21
@madmike: http://redmine.boduch.net/issues/303 (podobny blad). Nie wiem poki co jak to naprawic...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1