Forum - kilka małych szczegółów

0

Znalazłem kilka mało znaczących, drobnych szczegółów. Ale zauważyłem, więc napiszę (tworzę nowy temat, gdyż nie zauważyłem tematu gdzie by się można podpiąć by nie śmiecić). Priorytet very very low :)

  1. Na stronie głównej forum oraz w dziale na dole jest: "Tagi: (brak tagów)". Hmm, czy jest sens tego umieszczania, skoro [chyba?] nigdy tam nic nie będzie?;)

  2. "Odznacz jako przeczytane" - nie lepiej brzmiałoby "oznacz" ? :) Dodatkowo w title po najechaniu na ikonke oznaczania nieprzeczytanych jest literówka ("odnzaczyć").

  3. Po zwinieciu kategorii forum tym buttonem minusa po prawej, zwijaja sie działy do niej należące. Powinno to chyba się zapamiętać, gdyż po odświeżeniu już znowu wszystko jest rozwinięte.

0

Hmm.. :P

  1. Kliknij sobie na ikonce po lewej stronie od napisu tagi i wpisz własne :D Będziesz miał wtedy na forum podświetlone wątki z takimi tagami...

  2. To już chyba kiedyś dawno, dawno temu Patryk zwracał na to uwagę... I nic... :(

  3. Racja - ja jeszcze pozwolę sobie dodać: dobrze by było, gdyby te zwinięcia jak i tagi były pamiętane po stronie serwera - dużo osób w tym ja korzysta albo z różnych przeglądarek, albo ma czyszczone cookies

0

Drobne uwagi maja to do siebie, ze dosyc szybko mozna je poprawic w wolnym czasie :) Wiec dobrze, ze to zglaszasz. Jednak ja bazuje na naszym redminie (http://redmine.boduch.net/projects/coyote-cmf) w celu zarzadzania projektem i bugami/nowymi funkcjami. Nie czytam wszystkich postow, albo nawet jak przeczytam to zapomne o tym, albo zapomne dopisac do redmine :P Wiec czasem po prostu rozne uwagi przepadaja w czelusciach forum ;)

ad 2. Poprawiam juz...
ad 3. Co do zapisywanie po stronie serwera - dodalem zadanie: http://redmine.boduch.net/issues/430

0

@Adam Boduch ad.3 i jeszcze te zwinięcia można zapisywać;)

PS. zauważyłem kolejną małą drobnostkę. Z jakiegoś postu:

var
MojaLista : TStringList;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin

Słowa kluczowe nie generują się już jako linki, np. do 4p.net/Delphi/procedure
Nie wiem jak nazwy funkcji, ale pamiętam że parę lat temu przygotowałem wszystkie funkcje i inne (brakujące) słowa z działu Delphi w jakimś pliku GeSHi odpowiedzialnym za Delphi - tak, że wszędzie tworzyły się ładne linki ;)
Swoją drogą, mam jakby co jeszcze gdzieś go na gmailu, jednak nie wiem czy GeSHi od tamtego czasu nie zmieniło się na tyle, by tamten config był kompatybilny z obecną wersją.

PS. nie wiem czy to chwilowe problemy, ale u mnie teraz podpowiadanie nicków działa tak wolno, że właściwie w ogóle się nie doczekałem podpowiedzi ;)

0

Oo jakbys mogl przeslac taki pliczek Geshi to bylbym wdzieczny.

1
Coldpeer napisał(a)

@Adam Boduch ad.3 i jeszcze te zwinięcia można zapisywać;)

Zrobione!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1