Zaprzestanie obserwacji komentarzy do posta

0

Szybciutkie pytanko. Jestem akurat w trakcie realizacji tego zadania: http://redmine.boduch.net/issues/392

Krotkie wprowadzenie: jezeli dodam komentarz w poscie innego usera lub ktos skomentuje moj post - otrzymuje powiadomienia. Obecnie jednak nie mozna sie z tego "wypisac". Opcja polega na tym, aby mozna by bylo wylaczyc dodawanie powiadomien odnosnie komentarzy w danym poscie.

I teraz pytanko: czy umozliwic danemu userowi obserwacje dodania komentarzy do czyjegos, cudzego postu, mimo, ze nie dodal w nim zadnego komentarza? Czy po prostu, tak jak sugerowal Marooned: mozliwosc wylaczenia dodawania powiadomien w juz obserwowanym poscie?

0
Adam Boduch napisał(a)

czy umozliwic danemu userowi obserwacje dodania komentarzy do czyjegos, cudzego postu, mimo, ze nie dodal w nim zadnego komentarza?
W sumie czemu nie.

0

Cudze tematy można chyba obserwować, więc czemu nie obserwować cudzych komentarzy?

0

Czyli trzeba by utworzyc nowa tabele subskrybentów i dodac tam na start gdzies 500k rekordow (czyli autorow postow, ktorzy domyslnie maja byc odbiorcami takich powiadomien oraz dotychczasowych autorow komentarzy).

A jak graficznie wyobrazacie sobie taki link? Bo ja mysle, ze nie powinien AZ za bardzo narzucac sie uzytkownikowi. Moze powinien byc widoczny tylko i wylacznie gdy przy poscie sa juz napisane jakies komentarze (odnosnik + ikonka nad lista komentarzy do posta)

0

Opcja zostala dodana.

0

Czemu "Obserwuj" nie zaznacza się samoczynnie po napisaniu komentarza przy poście?

0
Demonical Monk napisał(a)

Czemu "Obserwuj" nie zaznacza się samoczynnie po napisaniu komentarza przy poście?

Ano, byloby milo. Zaraz sprobuje to dodac.

0

(FF 3.6) Przy okazji dodawania obserwowania spierdoliłeś cały pasek moderatora na górze (zmień tytuł, przenieś wątek, zmień status wątku). Production is for testing :|

$.windowConfirm is not a function
onYesClick: function()
posting.js (wiersz 604)
0

Ja bym proponował dodać grupowanie powiadomień...
Np. raz dziennie albo wręcz raz na tydzień.
Tego najbardziej brakuje.

Obserwacja osobno komentarzy to dla mnie niepotrzebna komplikacja.

0
Demonical Monk napisał(a)

Czemu "Obserwuj" nie zaznacza się samoczynnie po napisaniu komentarza przy poście?

Właśnie?

"Obserwuj", ale co obserwuj? Przecież jak patrzę na post, to go obserwuję, nie potrzebuję do tego przycisku. Spróbujcie się wczuć w kogoś, kto pierwszy raz widzi to forum.

Tak w ogóle, czy jest gdzieś opcja obserwowania wątku? A jeśli tak, to gdzie i czy obserwowanie wątku powoduje też obserwowanie komentarzy?

0

Na samej górze zaraz pod "Odpowiedz" jest "Obserwuj temat" :D

0

Not bad, not bad...

0
byku_guzio napisał(a)

Na samej górze zaraz pod "Odpowiedz" jest "Obserwuj temat" :D

O prostytutka, kto to zrobił? Przecież to jest ni c**** niewidoczne.

0

Na tym pasku moderzy widzą 5 takich napisów, więc dla nas jest to widoczne. Fakt, że "obserwuj" jako jedyny nie ma ikonki.
Jeśli user widzi tylko ten link, to rzeczywiście może go wzrokowo przeoczyć.

0
somekind napisał(a)
byku_guzio napisał(a)

Na samej górze zaraz pod "Odpowiedz" jest "Obserwuj temat" :D

O prostytutka, kto to zrobił? Przecież to jest ni c**** niewidoczne.

Ja. Ta opcja jest od 1.5 roku i ludzie z powodzeniem z niej korzystaja szefie

0
Marooned napisał(a)

Na tym pasku moderzy widzą 5 takich napisów, więc dla nas jest to widoczne. Fakt, że "obserwuj" jako jedyny nie ma ikonki.
Jeśli user widzi tylko ten link, to rzeczywiście może go wzrokowo przeoczyć.

W takim razie dajcie moda wszystkim użytkownikom, żebyśmy mogli się przyzwyczaić do widocznych inaczej napisów. ;]

0

Moderator działu Edukacja.

0

@Adam - może dałoby się to trochę ujednolicić? Nie wiem jak wygląda wersja moderatorów i na ile się zmieści w czymś takim, ale gdyby dodać te przyciski do opcji powyżej?

:ujedn.png

Albo chociaż tą ikonkę dodać.

0

Supertajnych opcji dla moderatorow jest wiecej :D Wiec nie zmiescilyby sie w jednym rzedzie ;) Ale dzieki za sugestie. Postaram sie jakos wyroznic link.

0

Wydaje mi się, że opcje dla moderatorów mogą być sobie ciągle w tajnym miejscu, natomiast opcja "Obserwuj wątek", która jest dostępna dla wszystkich użytkowników niech będzie w rządku z opcjami dla użytkowników, np. między "Nowy temat" a "Odpowiedz".

0

Uwaga! Uwaga! Nowy konkurs somekinda!

Pod postem znajdują się następujące przyciski:
Raportuj
Cytuj
Komentarz
Obserwuj

Pytanie brzmi - który z nich nie pasuje do reszty?

Pierwsza osoba, która udzieli prawidłowej odpowiedzi, otrzyma nagrodę niespodziankę (do samodzielnego odbioru). Warto brać udział - ostatnio wygrał Monk, zobaczcie jaki jest szczęśliwy!

0

Tak w ogóle, czy jest gdzieś opcja obserwowania wątku? A jeśli tak, to gdzie i czy obserwowanie wątku powoduje też obserwowanie komentarzy?

Mi to się wydaje sensowne, obserwowanie wątku jest wtedy, gdy chcesz być powiadamiany o nowych postach w tym wątku, a obserwanie posta jest wtedy, gdy chcesz być powiadamiany o nowych komentarzach do tego posta.

0

Dokladnie. Gdyby opcja powiadomienia o nowych postach w watku, dzialal rowniez w stosunku do komentarzy ktore sa w postach, w owym watku... to nie robilbym nic tylko przegladal nowe powiadomienia ;)

0

Dla mnie zwrot "obserwuj temat" jest dość jednoznaczny i oznacza obserwowanie tematu, a nie jedynie postów w temacie. Nie można zrobić dwóch opcji - jednej dla postów, drugiej dla postów i komentarzy?

1

W ogóle już wieki temu postulowałem usystematyzowania nomenklatury:
wątek - zbiór postów
temat - nazwa wątku

szczególnie, że w tej samej linijce mamy (dla moderów)
Zmień tytuł | Zablokuj wątek | Przenieś wątek | Status wątku

obecne "obserwuj temat" jest dla mnie niezbyt trafne językowo

0
sehanine napisał(a)

...fajnie, jakby przesunąć 'obserwuj' gdzieś indziej, bo mi się myli z 'komentarz' i niepotrzebnie klikam

Wyjątkowo się z tym zgadzam...

0

Jestem otwarty na sugestie :)

0

może przesunąć to 'obserwuj' całkiem w prawo, żeby lewa strona została po staremu (bo nawyki zostały); jeśli wepchnąć między raportuj i cytuj to wtedy i tak z przyzwyczajenia będzie się uderzać w cytuj

postuluję też po raz kolejny o znaczniki płci przy avkach (mój koniecznie różowy lub liliowy)

i o ładniejsze emoty, bo te co są to jakieś takie... nie lubię ich

0

Adamie, nie wiem czy nie wystarczyłoby zmienić tylko kolejności przycisków:

[Raportuj] [Cytuj] [Obserwuj] [Komentarz]

W ten sposób "Obserwuj" nie będzie szedł na pierwszy ogień do naciskania, a "Komentarz" znajdzie się najbardziej na prawo wśród nich - a to jest najczęściej chyba używany z nich wszystkich przycisk.

0

a może zamienić długaśne 'obserwuj' na kwadracik mały z lupą i ołówkiem i przenieść przed raportuj? jak ktoś będzie chciał obserwować to się doszuka, lista się tak bardzo nie rozciągnie, a ja i reszta nie będziemy błądzić kursorem po nieodpowiednich komendach

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1