"proste" oferty pracy

Odpowiedz Nowy wątek
2011-10-19 10:33
0

Proponuje dodac filtr ktory bedzie banowal oferty pracy w ktorych ktos pisze ze chce "prosty programik", "prosta aplikacje", "prosty skrypt" . Moze wtedy znikna oferty gdzie ktos chce by mu cos za piwo, albo porownywalny koszt zrobic...

Juz nie mowiac ze to denerwujace jesli w co druiej ofercie jest takie sformulowanie a osoby je wystawiajace nie maja o tym pojecia. Jest proste - niech sami zrobia.

Pozostało 580 znaków

2011-10-19 10:59
Kopernik
0

Też kiedyś mnie to denerwowalo, ale doszedłem do wniosku, że jeżeli nie chcę pisać programów za 50 zł, to omijam takie tematy, a ktoś młody może sobie przyrobi na piwo wczesniej wspomniane..;)

Pozostało 580 znaków

2011-10-19 12:34
0

Popieram @Kopernika, niech początkujący studenci w ramach treningu piszą takie "proste" programiki, i tak potrzebują praktyki, więc tym lepiej jeśli dostaną chociaż piwo za to. I tak poważnej aplikacji nikt za tę cenę nie wyprodukuje, no chyba, że przypadkiem. ;)


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2011-10-19 15:56
0

A czemu by nie zrobić formularza przy dodawaniu oferty, z obowiązkowymi polami chociażby na kwotę i kilka innych rzeczy. Nie byłoby ogłoszeń bez treści.

Bo by zrobić formularze należy napisać kod, a jak być może pamiętasz, plan na dział "Praca" wisi w powietrzu od czasów rządu AWS i generalnie nie ma śmiałka z wolnym czasem, by tego dokonać. Ale zachęcamy :] - Marooned 2011-10-19 17:02

Pozostało 580 znaków

2011-10-19 16:23
0

Dokładnie dajcie zarobić uczącym się dopiero ;p

Ale i tak trzeba mieć sporą wiedzę i trochę w tym siedzieć bo te "proste" programy nie są takie proste :D

Odbiegając do tematu na studiach jest coś z c#? Projekty do zrobienia? Bo jak przeglądam te oferty "prostych" programów na zaliczenie to głównie c,c++...

edytowany 1x, ostatnio: nerf, 2011-10-19 16:25

Pozostało 580 znaków

2011-10-20 09:51
0

W sumie chyba macie racje, jak ktos chce za miske ryzu robic "proste" programiki jego wybor :)

Pozostało 580 znaków

2011-10-20 10:13
0
ace4ur napisał(a)

Odbiegając do tematu na studiach jest coś z c#? Projekty do zrobienia? Bo jak przeglądam te oferty "prostych" programów na zaliczenie to głównie c,c++...

Prowadzący na studiach są zbyt zacofani, żeby coś w nowszych technologiach wykładać. Mieliśmy na studiach jeden taki przedmiot: Nowoczesne Technologie Programistyczne, tam można było legalnie coś robić w C#. Czasem się zdarzy, że prowadzącemu wszystko jedno w jakiej technologii robisz projekt. Wtedy możesz sobie to nawet w C# zrobić, ważne żeby działało.

edytowany 1x, ostatnio: Spine, 2011-10-20 10:14
Nowszych technologiach? C# ma ponad 10 lat. :P U mnie wszystko od początku do końca mogłem robić w C#. Tylko jeden przedmiot na sam koniec był w Javie. C++ niby był podstawowym językiem na niektórych przedmiotach, ale za zgodą prowadzącego można było pisać w innych. - somekind 2011-10-20 12:09
A znasz nowszą technologię, która zdobyła taką popularność? Nie, żebym był jakimś zwolennikiem tego języka (bo nie jestem :D ). Co "uczelnia" to obyczaj :D - Spine 2011-10-20 12:25
A nie wiem, nie siedzę w technologiach, jestem tylko prostym programistą C#. :P - somekind 2011-10-20 12:34
czemu nie jesteś zwolennikiem?:D Aż tak zacofany program nauczania? Pewnie zanim dojdę do studiów stworzą 1-2 bardziej rozbudowanych języków i nic o nich nie powiedzą;d To jak ja na programowaniu w technikum chciałem pisać w c# zamiast c++ to nie wiedziała typiara o czym mówię <sup> </sup> - nerf 2011-10-20 13:02
ponieważ główny nurt C# jest od MS i to tylko na platformy tej firmy. Ja używam Linuksa. Mono mnie nie urządza... wolę Python'a ;) - Spine 2011-10-20 13:05
ciekawe czy tak samo byś mówił jakbyś dopiero zaczynał ;d - nerf 2011-10-20 13:11

Pozostało 580 znaków

2011-10-20 13:12
Kopernik
0

Wiele uczelni wyklada c#, od 2/3 semestru. U nas tylko wstęp do programowania(1 semestr)był w c++, w 2 mogliśmy sobie wybrać c#/c++ a w 3 każdy pisał w c#.
Ponadto wiele uczelni oferuje kursy z certyfikatem m$.

w takim razie cieszę się, że na mojej była tylko namiastka C# :D - Spine 2011-10-20 14:23
Ale tak samo jest chyba z Javą, IMHO na "rynku uczelnianym" to właśnie ona ma przewagę. - somekind 2011-10-20 15:01

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0