Coyote 1.0-dev

0

Witam!

Do testow: http://coyote.boduch.net/demo/
Oczywiscie projekt nie jest zakonczony, lecz wstawilem. Mozna sie pobawic. A wstawilem bo potrzebuje sugestii userow.

Zalaczam screen: http://img29.imageshack.us/img29/6060/wtfsx.jpg

  1. Ten pasek narzedziowy? Jak uwazacie, moze tak byc?
  2. Tekst "szukaj..." jest polozony nizej niz na Operze. Nie wiem za bardzo czemu :/
  3. <s>WTF, czyli ten bialy kwadracik po lewej na glownej stronie</s>

No i wreszcie jezeli ktos ma jakies sugestie co do wygladu strony glownej nowej wersji 4programmers.net to zapraszam do komentowania.

Mini FAQ

  1. Pod jakim adresem znajduje sie demo nowego Coyote'a?

http://coyote.boduch.net/demo/

  1. Gdzie forum?

Nie ma. Jeszcze.

  1. Jak moge edytowac/dodawac nowe dokumenty

Z poziomu front endu brak poki co takiej mozliwosci. Nalezy sie zalogowac do panelu, i tam - na zakladce "Strony". Z front-endu bedzie po prostu bardziej ubogie (brak niektorych funkcji, ktore powinny byc tylko dla admina)>

  1. Jak sie zalogowac to panelu admina w nowym Coyote?

http://coyote.boduch.net/demo/adm
Wczesniej nalezy sie zalogowac na konto testowe (login: demo, haslo: 123). Formularz logowania: http://coyote.boduch.net/demo/Logowanie

Tak jak pisalem - jest to wersja dev. Wiec nawet nie pre :P Wiec wiele rzeczy moze nie dzialac. Jednak w razie czego podaje adres traca: http://trac.4programmers.net/trac/coyote
Jak ktos zglosi blad (rejestracja na tracu nie jest wymagana), to odpowiem na zgloszenie.

Jezeli ktos znajdzie jakis bug zwiazany z bezpieczenstwem, to prosze uderzyc prosto na moja skrzynke e-mail: [email protected]

0

Ta zieleń menu poziomego bije w oczy. Moim zdaniem nie pasuje taki odcień . Pasek narzędziowy bardzo dobra rzecz

0

Dziekuje za opinie.
Czekam na wiecej!

Zachecam rowniez do testowania systemu :)

0

http://coyote.boduch.net/demo/store/_a/4b75513be607b.jpg
w00t [diabel]

Avatary full HD będą?

0

Może się czepiam, ale przyzwyczaiłem się do mniejszych ikonek... (tych na górze, na zielonym) Strona główna jest OK, chociaż ja bym odwrócił kolorystykę (szare po lewej, białe po prawej... wiem, czepiam się)

PS. I search nie działa (ten pasek na górze)

EDIT: Za to panel administracyjny wymiata [diabel]

EDIT2: Ten bug mi się podoba: http://img13.imageshack.us/img13/5128/beztytuuaf.png :) Po odświeżeniu problem zniknął.

0
Demonical Monk napisał(a)

http://coyote.boduch.net/demo/store/_a/4b75513be607b.jpg
w00t [diabel]

Avatary full HD będą?

I wlasnie tego typu bledy trzeba eliminowac :D Powinno sie zeskalowac, ale coz, z jakiegos powodu nie zadzialalo ;)
Wyszukiwaka nie dziala dopoki Qyon nie zainstaluje Solr na serwerze.

0
bordeux napisał(a)

Ta zieleń menu poziomego bije w oczy. Moim zdaniem nie pasuje taki odcień .
Według mnie można zmienić kolor na odrobinę ciemniejszy i bardziej zielony, ale wtedy koniecznością byłoby pozbycie się zielono-żółtego tła (wypełnionego zerami i jedynkami) spod loga, które nawet w aktualnej wersji strony słabo komponuje się z resztą.

Poza tym, krawędzie zakładek i panelu z linkami w prawym górnym rogu powinny być wygładzone.

Więcej graficznych zastrzeżeń nie mam, wygląda to naprawdę świetnie.

0

Co do graficznych zmian:

  1. Jezeli chodzi o wygladzenie to chetnie przyjme pomoc :P Pliki mozna sciagnac z serwera SVN (albo trac: http://trac.4programmers.net/trac/coyote/browser) i jezeli ktos wygladzi to chetnie wrzuce poprawki :)

  2. Jezeli chodzi o jakies wieksze zmiany (typu zmiana koloru) to trzeba by bylo zmienic i oddac pod glosowanie. Jezeli taka by byla wola wiekszosci, rowniez poprawki wygladuja na SVN.

0
Demonical Monk napisał(a)

http://coyote.boduch.net/demo/store/_a/4b75513be607b.jpg

Fatal error: func_get_args(): Can't be used as a function parameter in /home/adam/boduch.net/coyote/lib/db.class.php on line 425

Error handler + odpowiednia konfiguracja - co by user nie dostawał tego na twarz [wiadomo, w wersji testowej to na plus, ale info na przyszłość]

0

Uuu, moja wczorajsza wieczorna poprawka zrobila to na PHP 5.2. Ale juz poprawilem :) Zgubilo mnie to, ze ja korzystam z PHP 5.3, gdzie tego bledu nie bylo.

A fatal errora nie da sie obsluzyc przy pomocy error handler.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1