Nie mogę się zalogować

0

Witam
Już dzisiaj próbuje drugi raz zalogowac (próbowałem już rano) i nie mogę. Klikam na Logowanie wpisuję login i hasło. Klikam Logowanie i nic. Cały czas jestem wylogowany.

0

Daj dump z ciasteczek. Czy strona wysyła w ogóle jakieś ciacha?

0
coyote_data: a%3A3%3A%7Bs%3A3%3A%22key%22%3Bs%3A32%3A%22af003f39b06392bdc5eb9b30b8853359%22%3Bs%3A7%3A%22user_id%22%3Bs%3A5%3A%2225355%22%3Bs%3A10%3A%22auto_login%22%3Bi%3A1%3B%7D
coyote_tracking: a%3A3%3A%7Bs%3A8%3A%22lastmark%22%3Bi%3A1263904136%3Bs%3A1%3A%22t%22%3Ba%3A0%3A%7B%7Ds%3A1%3A%22f%22%3Ba%3A1%3A%7Bi%3A11%3Bi%3A1263931814%3B%7D%7D
rsi_segs: A09798_10066|A09798_10002|A09798_10014|A09798_10022|A09798_10040|A09798_10041|A09798_10044|A09798_10057|A09798_10059
0

Na FF to samo

0

Braknie coyote_sid. W środku tego ciastka powinien być zapisany numerek sesji. Nie nadaje ci żadnego nowego ciacha jak wysyłasz formularz?

0

Dzisiaj mam ten sam problem (Firefox 3.5.7). Nigdy wcześniej tak nie miałem. Sorry, że nie napiszę teraz więcej szczegółów, ale muszę lecieć od kompa. Chcę tylko zaznaczyć, że to może być jakiś konkretniejszy bug, a nie problem (po stronie klienta) u jednej osoby.

0

Ja zrobiłem reloga bez problemu. Admini coś majstrują w bazie?

0

Czasami wyświetla jeszcze "Użytkownik o tym ID jest już zalogowany"

Żadnego ciastka nie ma. Czyszczenie też nic nie daje

0

Na komórce też nie mogę się zalogować. Wina nie leży po mojej stronie

0

Widocznie Marooned Cię nie lubi. Mnie nie lubi i też tak czasem mam.

//czasem jak coś palniesz to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać - M

0

Czasami głupota twoich postów mnie przeraża

0

dzis tez mam tak caly dzien nie moge sie zalogowac...ani na operze ani na IE.

wpisuje login haslo i niec nie pisze tylko przekierowuje mnie na strone glowna.. probuje jeszcze raz i pisze mi ze taki uzytkownik jest juz zalogowany... tylko ze nie jestem;]

0
lukasz1235 - niezalogowany napisał(a)

Czasami głupota twoich postów mnie przeraża

Mnie też :(

Anyway - ja takie problemy miałem jakiś miesiąc temu, sposoby radzenia sobie administracja opisała tutaj: http://4programmers.net/Forum/591458#id591458

0

Tutaj jest podany jedyny skuteczny sposob na rozwiazanie tego problemu - http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=109998

0

to mam zmienic miejsce zamieszkania czy tyko dostawce neta ?

0

@HideYoshi_niezalogowany:
Jak mi to samo nie przejdzie / chłopaki tego nie naprawią / ja sam tego nie naprawię i nadal będzie mnie to lekko wpieniało, to po prostu zmienię forum :D. Lepsze to niż przeprowadzka... chyba?

Zdaje mi się, że jakiś problem po stronie Coyote jest, skoro parę osób ma te same symptomy. Ja jestem zarejestrowany na kilku forach i witrynach i problemy z logowaniem mam tylko tu.

0

(Edytowałbym poprzedni post, ale nie mogę)

Tak jak w przypadku innych ludzi z tym samym problemem wygląda na to, że moja przeglądarka nie dostaje żądań o ustawienie wszystkich niezbędnych ciasteczek. Z 4programmers.net mam tylko:

rsi_segs
coyote_data
coyote_tracking

Zawartość mogę podać na życzenie, ale wygląda to normalnie, tzn. żadne ciasteczko nie jest puste etc.

Patrzyłem trochę w ruch sieciowy (również zaraz po wysłaniu formularza) i nie widzę, by cokolwiek innego było tam ustawiane.

Ręczne usunięcie ciasteczek i ponowne logowanie nie pomogło. Kliknięcie w Usuń cookies na dole też.

Loguję się, Firefox 3.5.7 pyta się nawet, czy zapamiętać hasło. Ale Coyote nie widzi, że jestem zalogowany. U góry mam normalnie link "Logowanie", nie mam opcji "Szybka odpowiedź" i w ogóle wygląda to tak, jakbym nie był zalogowany. Gdy próbuję się zalogować drugi raz, to wyświetla mi się komunikat "Użytkownik o tym ID jest już zalogowany w systemie". Odczekanie aż wygaśnie sesja tego tajemniczego wirtualnego użytkownika (wywołanego zapewne moim logowaniem) nic nie daje. Potem mogę najwyżej powtórzyć procedurę, czyli zalogować się na niby. I przy następnej próbie znowu mówi mi, że jestem zalogowany.

Używam opcji "Loguj podczas każdej wizyty" na co najmniej 2 komputerach. Korzystam jednak z forum w ten sam sposób od paru miesięcy i wcześniej nie miałem takich problemów.

Jakieś pomysły? Mogę coś jeszcze zrobić? Sposób drastyczny (zmiana pracy/miejsca zamieszkania/komputera/forum) wolałbym zostawić jako ostateczność :).

0

Nie wiem czy to ma znaczenie ale ja też sie nie moge zalogować.

0

Spróbowałem u siebie i działy się cuda.

  1. zalogowałem się bez problemów na desktopie(XP SP3)
  2. spróbowałem na laptopie (Windows 7) podłączonym do tego samego switcha, nie udało się - użytkownik o tym ID jest już zalogowany w systemie, wracam do desktopa - juz nie jestem zalogowany, próba logowania wyświetla znany komunikat użytkownik...
    Dodatkowo, antywirus McAfee na laptopie poinformował, że w domenie 4programmers.net jest niebezpieczny plik do pobrania programik.exe (Generic BackDoor trojan).
0

Przyznać się. Kto majstrował przy serwerze?

0

Hmm, skoro nie tylko pojedyncza osoba ma problem z logowaniem, to rzeczywiscie jest cos nie tak :/

Poki co usunalem komunikat o tym, ze user jest juz zalogowany. System tego nie sprawdza. Trzeba jednak jak najszybciej zmienic ten przestarzaly kod, eh... :/ Problemem jest wprowadzanie zmian w kodzie. Po przeprowadzce na nowy serwer nie istnieje juz centralne repozytorium jak i rowniez brak jest FTP-a. Tak wiec jakies zmiany to musze dokonywac w vi, a to dramat jest :/

Jednak czekam na dalsze relacje. Udalo sie zalogowac? Ja sprawdzam, co moze byc nie tak.

0

Komunikatu użytkownik ... nie ma, zalogować się nie mozna

Fatal Error

That session does not exists
Please notify the administrator. [email protected]

0

dokladnie to samo co bogdans

0

Potwierdzam. Mam to samo

Ciekawi mnie to dlaczego tylko kilku użytkowników ma z tym problem.

No i skąd to się wzięło? Jeszcze w poniedziałek było OK

0

Stworzyłem konto testowe (login: test1) i też nie mogę się zalogować.
A wy możecie? haslo: 1234

0

nie

0

też nie

0

Teraz spróbowałem się zalogować (wcześniej próbowałem pare godzin temu). Niby logowanie przeszło, Chrom pytał o zapis hasła ale ... tam gdzie u góry zawsze jest nick dalej pisze Logowanie. Nie mam opcji np Szybka odpowiedź więc mniemam że jednak zalogowany nie jestem.

b

0

Adam, cokolwiek namotałeś dziś na serwerze - odwróć zmiany!

0

Prosze zobaczyc teraz. Rozwiazemy ten problem :) Tylko trzeba doszukac sie przyczyny :P

U mnie jest ok. Testowalem na FF oraz Opera. Zapisuje ciacha nawet po uprzednim wykasowaniu recznym.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1