Problem z zalogowaniem

0

Witam
Zainstalowałem u siebie Coyote. Wszystko ok oprócz tego że kiedy klikam na Logowanie to po naciśnięciu zaloguj wyświetla się błąd

Zostałeś wylogowany z systemu. Prosimy o ponowne zalogowanie!
Czym to może być spowodowane?

PS Jeżeli jestem online to może uda wam się zobaczyć to "na żywo" http://lukasz1235.homelinux.net/coyote/4programmers
login: Gość
hasło: 123

Cierpliwości bo mam wolny upload

0

eee czemu linki zawierają "localhost" ? =]

0

sorry. tak napisałem przy instalacji. zaraz poprawie

0

po pierwsze ustaw odpowiedni host, a po drugie ustaw odpowiedni host. Część strony idzie na localhost a część na tej domenie. ustaw tez .htaccess albo wrzuć do konfiga <index_page>index.php</index_page>

0

Już wszystko ok :)

0

Hmm, to znaczy ze juz nie ma tego problemu?
Bo zalogowalem sie u Ciebie bez problemu, nie ma takiego komunikatu.

0

Jeżeli chodzi o zalogowanie to przy instalacji wpisałem localhost zamiast lukasz1235.homelinux.net
A menu po prostu nie zrobiłem. Teraz jest ok

PS jak usunąć index.php z URL? Próbowałem tak jak jest napisane, ale jak rozumieć "w głównym katalogu projektu"? katalog 4programmers? Mam tam .htaccess w którym jest m.in. taka treść ale to nie działa.

PS2. Nie mam czasu piać ticketa, ale chciałem zgłosić, że na stronie http://dev.4programmers.net/adm/User/Visit jeżeli w ścieżce jest słowo coyote to zamiast "http://lukasz1235.homelinux.net/coyote/4programmers/index.php/" jest "http://lukasz1235.homelinux.net/coyote/4programmers/index.php/coyote/4programmers/index.php"

0

W konfiguracji projektu zmien znacznik index_page na : <index_page></index_page>

Co do tego problemu z przekierowaniem... hmm, cos z regula mod rewrite jest chyba ...

0

Mój .htaccess

<Files wiki>
ForceType application/x-httpd-php
</Files>
<Files 404.html>
ForceType application/x-httpd-php
</Files>

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on

#Jesli masz zainstalowany system Coyote w podkatalogu (np. www.example.pl/coyote/)
#to usun komentarz z ponizszej linii i ustaw prawidlowo nazwe podkatalogu
#RewriteBase /framework/

RewriteCond %{REQUEST_URI} \..+$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.html$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.php$
RewriteRule .* - [L]

#RewriteCond %{http_host} .
#RewriteCond %{http_host} !^www.forum.4p.net [NC]
#RewriteCond %{http_host} ^([^.]+)\.4p.net [NC]
#RewriteRule ^(.*)$ index.php/%1 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-s [NC]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d [NC]
RewriteRule ^(.+) index.php/$1 [L]

ErrorDocument 500 "<h2>Application error</h2>Coyote application failed to start properly"
ErrorDocument 404 "<h2>Blad 404</h2>Plik nie istnieje!"
	

PS na dev.4programmers.net jest ustawione <index_page>.htaccess</index_page> na jakiej zasadzie to działa?

0

Nie, jest ustawione na <index_page></index_page>.
Tylko na tej stronie : http://dev.4programmers.net/adm/Admin napisane jest .htacces, co oznacza, ze mod_rewrite zajmuje sie przekierowaniem linkow do front controllera.

0

Aha. Mam jeszcze pytanie. Czy na dev.4programmers.net jest taki sam plik .htaccess co na SVN?

0

Tak.

0

To dlaczego u mnie nie działa?

0
lukasz1235 napisał(a)

PS2. Nie mam czasu piać ticketa, ale chciałem zgłosić, że na stronie http://dev.4programmers.net/adm/User/Visit jeżeli w ścieżce jest słowo coyote to zamiast "http://lukasz1235.homelinux.net/coyote/4programmers/index.php/" jest "http://lukasz1235.homelinux.net/coyote/4programmers/index.php/coyote/4programmers/index.php"

Mi się wydaje, że tu chodzi o ta pętle przekierowań, która leży w tickecie. chodzi o słowo 4programmers.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1