Podwajane spacje przy edycji komentarzy

0

A się zastanwiałem, czemu niektóre komentarze tak "nieproporcjonalnie" wyglądają. Okazuje się, że przy edycji komentarza w tekstach, spacje zostają podwajane :>

0

A po drugiej edycji potrajają się itd. Dość uciążliwe.

0

A po trzeciej są ich juz 4 !
:D :D

0

Sprawdziłem, nie potwierdzam. Poproszę o szczegółowe info.

0

Klikam na edytuj i w polu pojawia się komentarz z podwojonymi spacjami.

0

Może coś z przeglądarką? Stworzyłem komentarz o treści "test1 test2 test3 test4", dodałem, edytowałem - kod html wciąż ten sam, nic się nie podwoiło.

//potwierdzam niedziałanie buga :-), też nic sie nie zmieniało jak testowalem - n

0

To może powiem jaką mam przeglądarkę. FF 2.0.0.14.
@Coldpeer: Jaką masz przeglądarkę?

0

Podejrzyj kod HTML strony i zobacz, czy w kodzie coś się dostawia. Pokaż nam różnicę.
Patrzyłem w kod php i nie widzę niczego złego. Poza tym, nic nie było w kodzie od dawna zmieniane, bug sam się zrodził?

0

Dziwne, teraz mi działa. Sami możecie zobaczyć mój ostatni komentarz w http://4programmers.net/Brudnopis. Może Adam po kryjomu naprawił? :D

0

Nie, ja nic nie ruszalem.

0

jaaaaaasne ;)
"U mnie działa" a tu w międzyczasie naprawianko :P

0

A u mnie ciągle nie działa :(
Brudnopis
A komentarz Coldpeera z 22-05-2008 20:29 wyświetla się też z podwojonymi spacjami.

0
lukasz1235 napisał(a)

A u mnie ciągle nie działa :(
A czytać umiesz? :/

Marooned napisał(a)

Podejrzyj kod HTML strony i zobacz, czy w kodzie coś się dostawia. Pokaż nam różnicę.
.....

0
Marooned napisał(a)
lukasz1235 napisał(a)

A u mnie ciągle nie działa :(
A czytać umiesz? :/
Noo.

<div class="commentsContainerHeader"><a href="http://4programmers.net/Brudnopis?comment=10349#comments" class="silver">Edytuj</a> <a href="http://4programmers.net/ucp.php?id=25355"><b>lukasz1235</b></a> dnia <i>26-05-2008 14:07</i> <a href="http://4programmers.net/Brudnopis?mode=comment&amp;delete=10349" class="silver">Usuń</a></div>

					<div style="padding: 10px;">komentarz&nbsp;&nbsp;spacja&nbsp;&nbsp;komentarz&nbsp;&nbsp;<img alt=":)" src="http://4programmers.net/templates/NewAge/imageset/gfx/smilies/smile.gif" /></div>
										<div class="commentsContainerHeader"> <a href="http://4programmers.net/ucp.php?id=10980"><b>Coldpeer</b></a> dnia <i>22-05-2008 20:29</i> </div>
0

potwierdzam działanie buga
strona wygląda normalnie, ale po kliknięciu "Edytuj" na komentarzu, pokazuje się textarea z treścią komentarza i po mniej niż pół sekundy podwajają się w nim spacje, ale nie tylko w nim, bo w źródle strony (po kliknięciu "Pokaż źródło zaznaczenia") okazuje się że podwojenie spacji wystąpiło na całej stronie

i okazuje się że przy normalnym otworzeniu strony spacje w kodzie też się po chwili podwajają (co nie wpływa tak bardzo na wygląd bo trzeba by dodać   ale jednak niektóre linijki wyglądają inaczej)

a powoduje to funkcja "feature_one_start_all" która chyba pochodzi z reklam, a konkretnie ze skryptu "javascript_engeen.php"

więc pewnie adblock wam odebrał przyjemność doświadczenia buga

0

tak, co nawet potwierdziły komentarze Dominiuma.

A propos reklam - hm, jak z tym adtextem? Bo jak dotąd było "to miejsce czeka na twoją reklamę", teraz już w ogóle nie widzę nigdzie linków do owych chmurek; a tylko denerwująco powiększa wielkość czcionki w ```.`

0
  1. Najbardziej wkurzające były dymki
  2. Powiększona czcionka nawet ładnie wygląda
0

Hmm, wywale chyba ten adtext. Zadnego z tego pozytku nie ma. Tyle miesiecy lezy i zadnej reklamy nie bylo jeszcze.

0

No to ten bug jasno pokazał kto ma adblocka :D

0
Marooned napisał(a)

No to ten bug jasno pokazał kto ma adblocka :D

nah, nie tak całkiem, ja mam ale moje regułki tego nie wyłapały

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1