Czy w ANSI C jest inline ?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-14 18:57
0

Jak w temacie: czy w standardzie ANSI C jest modyfikator inline? Użyłem go w programie i kompilator wywala błąd, natomiast w niektórych miejscach spotkałem się z tym w przypadku funkcji w C.
Jeśli ktoś wie, to jeszcze może napisać co robi przedrostek volatile w przypadku funkcji w ANSI C. Może to samo co przy zmiennych?

Pozostało 580 znaków

2006-11-14 19:53
0

AFAIR nie ma


Pozostało 580 znaków

2006-11-14 20:52
MKF
0

ANSI C nie posiada dyrektywy inline. Została wprowadzona dopiero w C99, pod wpływem C++

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0