Biblioteki VS w BCB

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-25 10:27
mietek1234
0

Wie moze ktos jak zaimportowac biblioteki i pliki naglowkowe stworzoen w Visual Studio to programu tworzonego w Borland Builder?

Pozostało 580 znaków

2006-09-25 12:06
0

chociazby tak:

#pragma comment(lib, "winmm.lib")

Pozostało 580 znaków

2006-10-04 21:04
0

Hmm, jezeli to biblioteka statyczna lib, to zapomnij......... a jezeli to biblioteka importowa dll, to w bcb jest narzedzie do konwersji z formatu uzywanego w Visual C++, ale lepiej zrobic sobie samemu za pomoca implib.

Jezeli biblioteka byla tworzona w Visualu i nie zgadza sie format, to dostaniesz i tak linker error.

Dla jasnosci: BCB uzywa formatu omf, a Visual coff.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0