[c++] "śledzenie" pliku

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-21 10:23
0

Wiatm opcja jest tak ze "bedzie" sobie program który cały czas podaje nam aktualna pozycje do pliku
kiedy wywołamy ten plik po przez ten program on sobie tam pójdzie nawet jak młodszy brat go przeniesie

  • myslałem o tym aby spisywać pliki i przy starcie je szukać (wolna i nie dobra, zła opcja)
  • zmienić rozszeżenie i przy uruchomieniu wywoływać najpierw mój program potem właściwy ale to miało byc na odwrót ;)
    czy ktos ma wie jak to zrobic ?? albo ma jakiś pomysł ??
    z gory thx

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 16:51
0

shookowac funkcje systemowe ktore uzywane sa przy przenoszniu pliku


Pozostało 580 znaków

2006-09-21 18:41
0
vixen03 napisał(a)

shookowac funkcje systemowe ktore uzywane sa przy przenoszniu pliku
A Windows udostępnia taką furtke programistom ?

Pozostało 580 znaków

2006-09-22 10:54
0

yy rozumiem ze sie nie da czegoś takiego zrobić ??:/

Pozostało 580 znaków

2006-09-22 11:10
0
adf88 napisał(a)
vixen03 napisał(a)

shookowac funkcje systemowe ktore uzywane sa przy przenoszniu pliku
A Windows udostępnia taką furtke programistom ?

a rootkity moze sobie z tym nie radza? Ze m$ nie dal do tego wygodnych api... A np. virtual z DT czy Alcohola radzi sobie bez furtki... Wszystko sprowadza sie do jednego /zakladajac, ze hook ma byc globalny/ - Ring0. Ew. Mozna sie pobawic w dodawania swojego kodu do ntdll /jeszcze r3, ale praktycznie wszystkie operacje na plikach przez to przechodza/ albo ntoskrnl... ale przerabianie binarek zostawmy tym, ktorzy sie na tym znaja :P. Czyli driver i po sprawie.


I nie udawaj, że rozumiesz.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0