pixelformat w CB1.0

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-02 13:53
tomy_d
0

Czy moglby ktos mi powiedziec jak w C++Builder 1.0 można skopiowa format piksela, bo w CB6 to bardzo prosto ale jakoś w 1.0 nie mogę sobie poradzic. jest to mi potrzebne od kadrowanie rysunków.

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 17:47
brontuś
0

Jaki format pixela?

Zresztą w BCB nic się nie zmienia poza vcl... który też praktycznie się nie zmienia od vcl 1,
nie licząc kosmetyki i dostosowania dokumentacji z delphi.

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 18:08
tomy_d
0

np.: Image1->Picture->Bitmap->PixelFormat (w BCB 6)
Jednak chyba coś się zmienia skoro powyższa linijka kodu działa w BCB 6 a w BCB 1 nie ma czegoś takiego jak Image1->Picture->Bitmap->PixelFormat. Być może można to uzyskać w bardzo prosty sposób ale to mój pierwszy program w BCB 1 i zabordzo nie wiem w jaki.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0