Blokowanie Windows

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-24 21:40

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Chcę żeby użytkownik który obsługuje mój program nie miał dostępu do systemu(windows).Żeby na danym kompie nie mógł nic robić tylko obsługiwać mój program.W jaki sposób tego dokonać?Prosze o pomoc.

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 10:54

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Mozna zrobic tak, ze wylaczasz po starcie proces explorera i zostaje sama tapeta. Of coz wszystkie programy laza. Do tego jeszcze blokowanie wlaczenia tego procesu.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 12:19

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0
  • blokowanie Ctrl+Alt+Delete

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 13:22

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

0

Tak, ale konkretnego sposobu nie napisaliscie, a sam jestem ciekaw.
Zastanawia mnie czy nie da sie tak ograniczyc konta urzytkownika, ze nie bedzie mial do niczego dostepu poza jedna aplikacja wystartowana z autostartu. Moze to by byl najprostszy sposob?


Senior Full Stack Developer .NET & Angular

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 13:28

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
wasiu napisał(a)

Tak, ale konkretnego sposobu nie napisaliscie, a sam jestem ciekaw.
Zastanawia mnie czy nie da sie tak ograniczyc konta urzytkownika, ze nie bedzie mial do niczego dostepu poza jedna aplikacja wystartowana z autostartu. Moze to by byl najprostszy sposob?

Raczej sie nie da... A konkretny sposob przeciez napisalismy :P

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 14:34

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

chyba wiem o co chodzi

coś na wzór Novell Netware, na stacji roboczej odpala się windows, okno logowania Novella
a potem tylko tapeta i program novella ( który pozwalał na odpalanie tylko kilku programów wybranych przez adminów) . okno novella można zwinąć ale przy zamykaniu zamyka sie system coś takiego ??

pierwszy pomysł był najlepszy na zablokowanie explorera i ctrl+alt+del

Da się podpiąć pod kombinację klawiszy ctrl+alt+del ???

Pozostało 580 znaków

brak
2006-07-25 21:50
brak
0

jest klucz w rejestrze, po ktorego ustawieniu ctrl+alt+del odmawia posluszenstwa, nie pamietam jaki to klucz, trzebaby poszukac

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 22:10

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

http://tinyurl.com/nh93y


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0