pobranie wielkosci katalogu

0

tak jak fseek moge sprawdzic wielkosc pliku to czy jest jakas funkcja sprawdzajaca wilekosc katalogu ?

dzieki

moze zaznacze jeszcze ze nie chce zmieniac lokalizacji i liczyc poszczegolne pliki znajdujace sie rekursywnie w danym katalogu

0

No to inaczej sie raczej nie da... gdyby sie dalo to chodzby Total Commander by nie tracil na to tyle czasu... chociaz...hmmm explorer nie traci.... no coz... przynajmniej ja nie znam rozwiazania :P

0

Tu masz przyklad

http://www.codeproject.com/sh[...]&exp=0&select=1151181

pozdrawiam
johny

0
wasiu napisał(a)

No to inaczej sie raczej nie da... gdyby sie dalo to chodzby Total Commander by nie tracil na to tyle czasu... chociaz...hmmm explorer nie traci.... no coz...

Traci traci. Jeśli masz XP zaznacz wszystkie katalogi z najbardziej zapełnionego dysku i wyświetl ich właściwości - zobaczysz jak rozmiar stopniowo się rozrasta. Efekt może być niewiedoczny przy zbyt małym stosunku zapełnienia dysku do szybkości komputera. Na starszych windach okienko właściwości pokaże się dopiero po przeliczeniu całości rozmiaru.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0