Przesuwanie kursora i grzebanie w pamieci innego programu

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-02 16:28
Rysiek
0

Wiecie jak mozna latwo przesuwac kursorem symulujac ruch myszki?

I drugie pytanie: Jak pogrzebac w pamieci innego uruchomionego programu? lub chociarz podsluchac pakiety ktore on dostaje?

Wszystko na windowsie i tylko odczyt danych i ruszanie myszka :P

Pozostało 580 znaków

2006-07-02 17:15
gigawat
0

Kursor - spróbuj porządnie dmuchnąć...
Pamięć - otwórz obudowę, tam jest taka płaska sztaba - zwana RAM - wyjmij i czytaj. [rotfl]

Pozostało 580 znaków

2006-07-02 17:41
Rysiek
0

Mi bardziej chodzilo jak w C takie cos zrobic xD

np jak przejmowac pakiety innego programu ale ich nie zabierajac mu? tzn pakiety x 2? no i jak ruszac kursorem ?

Pozostało 580 znaków

2006-07-02 18:11
0

Jak przesuwać kursorem myszy to powinno być w FAQ, a co do przechwytywania pakietów to można wykorzystać winpcap.dll


"Zdrowy rozsądek to zbiór uprzedzeń nabytych do osiemnastego roku życia." - Albert Einstein
!user image

Pozostało 580 znaków

2006-07-03 11:43
0

Jeżeli chodzi o ruszanie myszką, to polecam książkę: "C++. elementarz hakera". Właśnie ją czytam i jestem z niej zadowolony. jest tam dużo takich programów, które np. RUSZAJĄ MYSZKĄ, odkrywają hasła, chowają przycisk start i zegar systemowy i wiele innych. Polecam z całego serca. Kosztuje 49 PLN.

Jeżeli chodzi o: "grzebanie w pamieci innego programu" to nie wiem.

Pozostało 580 znaków

2006-07-03 15:12
0

Co do ruszania kursorem po ekranie, to polecam ruszyc mysza po stole.

Ale uwaga, jest jeden wymog: Mysz musi byc podlaczona do komputera i musi byc sprawna. :P

Pozostało 580 znaków

2006-07-03 21:51
0
kaban_os napisał(a)

Jeżeli chodzi o ruszanie myszką, to polecam książkę: "C++. elementarz hakera". Właśnie ją czytam i jestem z niej zadowolony. jest tam dużo takich programów, które np. RUSZAJĄ MYSZKĄ, odkrywają hasła, chowają przycisk start i zegar systemowy i wiele innych. Polecam z całego serca. Kosztuje 49 PLN.

Jeżeli chodzi o: "grzebanie w pamieci innego programu" to nie wiem.

Z tym, że do takich rzeczy nie trzeba być 'hakerem' :P


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-07-04 00:53
rtp
0

bosze, kto to nazwał hackerstwem? Książka pewnie z typu Word dla idiotów, Windows dla kretynów albo jak zostać haxorem w 24h [glowa]

Pozostało 580 znaków

2006-07-04 23:28
0

co do odczytywania wartości z pamięci, spróbuj wykorzystać kilka funkcji, które są bodajże w windows.h
chodzi konkretnie o FindWindow(); ReadProcessMemory(); GetThreadWindowProcessId(); i coś w tym stylu, nie pamiętam już dokładnie, ale przypuszczam, że o to Ci chodzi.
[browar]
pozdrawiam


:: There's nothing left to this World worth fighting for ::
:: Nothing left to this World worth dying for ::

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 02:16
0
s4ros napisał(a)

co do odczytywania wartości z pamięci, spróbuj wykorzystać kilka funkcji, które są bodajże w windows.h
chodzi konkretnie o FindWindow(); ReadProcessMemory(); GetThreadWindowProcessId(); i coś w tym stylu, nie pamiętam już dokładnie, ale przypuszczam, że o to Ci chodzi.
[browar]
pozdrawiam

funkcje FindWindow(); i GetThreadWindowProcessId(); slużą to wyszukiwania okna czy uchwytu, a nie grzebania w pamięci...jeśli chodzi o ReadProcessMemory(); to już bardziej konkretne. Wyręcze i podam link do msdn ;-) http://msdn.microsoft.com/lib[...]ug/base/readprocessmemory.asp (Zobacz też WriteProcessMemory)


Pozostało 580 znaków

2006-07-05 19:53
Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0