[c++-mysql++]bawil sie ktos mysql++/problem polaczenia z bd

0

sciagnołem sobie biblioteke z ich stronki, rozpakowalem podlaczylem katalog lib z moim visualem 6, podlaczylem takze lib i include z zainstalowanego mysql-a

no i chcialem ruchomic plik przykladowy. jednak samo #include <mysql++.h> powoduje jakies 99 bledow:(

czy musze cos jeszcze podołączać??

bardzo by mi czyjes wsparcie pomoglo!:( ;( [sciana]

z drugiej strony moze jest jakis inny i prosty :] sposob na polaczenie z baza mysql 5.0:]

0

jakie to są błędy?

0

Dobra wiem gdzie lezy problem w compilatorze nie skompiluje sie w VC++ poniezej numeru 7.1

to pytanie inen czym sie podlaczyc do bazy przez jakies kontrolki?:> nie zabardzo mam o tym pojecie!:]

0

Jez się łącze z bazą mysql5 i chodzi ok (builder 6). tylko ja dałem include <mysql.h>
przed tym jeszcze include winsock.h no i oczywiscie biblioteka.

0

ale nie chce przez buidera bo chcialem sie pobawic mfc, wiec chce to zrobic w visualu

moglbym tez sie podlaczyc przez delphi albo php ale nie chce:]

0

tyko że to jest mysql api co za różnica czy to builder czy cos innego, działa tak samo.

0

no to codkladnie uzywasz do podlaczenia sie jakich bibliotek??

0

uzywam jedynie
libmysql.lib no a w katalogu programu libmysql.dll
pozdrawiam

0

a masz do tego jakis opis jak to uzywac w praktyce bylbym wdzieczny

0

Ogólnie to nie ma za bardzo o czym pisać

Po prostu:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/c.html

a mi na początku pomogło też
http://lfe.developpez.com/BCBmySQL/

Takie przykłady użycia....

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0