Problen z Gradientem

0

Witam. Moj problem poega na tym ze chcial bym napisac program ktory przy uzyciu bibliotek winbgim rysowal by gradnient np. przy uzyciu gesto poukladanych lini. potrzebuje chociazby jakis link do ciekawej strony na ktorej byly by wyjasnione tego typu zagadnienia. Za pomoc z gory dziekuje...

0

Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem ale chyba chcesz wiedziec jak narysowac gradient, wiec:
pobierasz dwa skrajne kolory RGB(r1, g1, b1), RGB(r2, g2, b2)
w petli od 0 do szerokosci gradientu, stawiasz piksele
o kolorze = RGB( (r2-r1)/szerokoscgrad * licznikpetli , ... itd.

chyba tak to powinno wygladac

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0