[C++ Builder] a [VS .NET 2003]

Odpowiedz Nowy wątek
myqu
2005-06-08 21:56
myqu
0

witam
mam kod programu napisany w C++ Builder 5.0+ (C) Inprise (dawny Borland)
i chcialbym go przełozyć na Visual Studio .NET 2003
i tu mam pare pytań:

  1. czy są jakieś róznice w zapisie kodu? chyba niepowinno być zkoro jest ten sam język
  2. jakie są odpowiedniki bibliotek ? w borlandzie jest vcl a w MS ? Rórznica powinna być chyba tylko w inkludowanych plikach ?
    Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2005-06-08 22:12
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 godzin temu

Lokalizacja: Poznań

0
myqu napisał(a)

C++ Builder 5.0+ (C) Inprise (dawny Borland)
Ja tylko gwoli wyjaśnienia - teraz już jest Borland (dawny Inprise) :)
Firma wróciła do znanej nazwy dawno temu.


Pozostało 580 znaków

ble
2005-06-08 22:13
ble
0

jesli chodzi o sam jezyk to roznic teoretycznie nie ma (w praktyce roznia sie paroma nic nie znaczacymi drobnostkami), jesli zas chodzi o biblioteki to to juz zupelnie inna bajka i nie przelozysz tak po prostu z vcl do mfc (biblioteka visual c++)

Pozostało 580 znaków

myqu
2005-06-08 22:20
myqu
0

mówiąc "tak poprostu" miałeś na mysli że same podmienienie bibliotek niewystarczy i trzeba jeszcze w kodzie sporo pozmieniać ?

Pozostało 580 znaków

ble
2005-06-08 22:25
ble
0

tak. mfc i vcl to zupelnie inne biblioteki, to cos jakbys chcial przenosic opengl do directx

Pozostało 580 znaków

myqu
2005-06-08 22:34
myqu
0

ale kiszka :|
to w takim razie nie pozostaje nic innego jak C++ Builder 5.0+ tylko z kąd ? bo na stronie borlanda niema a w nowym wywala kupe błędów [???]

Pozostało 580 znaków

ble
2005-06-08 22:37
ble
0

mozna jeszcze nauczyc sie WinAPI wtedy bedziesz w 100% przenosny :D

Pozostało 580 znaków

myqu
2005-06-08 22:50
myqu
0

probowałem kiedys podejść do tego ale z mizernym skutkiem :d

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0