[C++] linijka z pliku jako linijka kodu c++

0

Chciałbym linijkę wczytaną z pliku włączyć do programu jako linijkę kodu C++ - żeby w trakcie działania programu można było to dopisać i w odpowiedniej funkcji wykonać. Jak to zrobić?

Dzieki z góry :-|

ATT

0

Musiałbyś go ponownie skompilować...

P.S. Już łatwiej napisać program który wyświetli swój kod źródłowy niż taki który go zmieni :D :D :D gdzieś już o tym było :P

0

A co chciałbyś modyfikować podczas działania programu.

A tak poza tym to po to stworzono klasy żeby programista w każdej chwili mógł szybko i bez większych problemów ulepszać swoje programy.

I przecież mamy coś tak pięknego jak dziedziczenie klas.

8-0

A jakbyś chciał zrobić tak jak chcesz to już podczas pisania programu musiałbyś wiedzieć co będziesz chciał mieć w tym plku i sprawdzać warunkami co tam jest.
i w zależności od tego co jest napisane w pliku wykonywać funkcje wcześniej napisaną przez siebie.

Widzisz ja sam się w tym już pogubiłem i wyszło masło maślane :D :D :D

0

OK, a jak zrobić w takim razie żeby użytkownik mógł wpisać (np do jakiegoś stringa) wzór funkcji a program by to narysował...

I'm really desperate... :/

ATT

0
a.t.tokarski napisał(a)

Chciałbym linijkę wczytaną z pliku włączyć do programu jako linijkę kodu C++
Przerzuć się na C# i takie coś będzie proste jak bułka z masłem - tam możesz se wkleić kod do Edita i go wykonać [green]

[ten post ma ukazać alternatywę a nie przewagę jednej ze stron]

0

Marooned - dzięki za hinta. A wiesz może jak mógłbym zrobić sobie funkcję w C# i wkleić ją do projektu w C++? Ja pracuję generalnie w Visual Studio .NET i tm chyba to jest zupełnie możliwe...

Jeśli masz kapke czasu to powiedz mi jak to zrobić.

Dziex z góry, ATT

0
a.t.tokarski napisał(a)

OK, a jak zrobić w takim razie żeby użytkownik mógł wpisać (np do jakiegoś stringa) wzór funkcji a program by to narysował...

Dziwne :| Zakładasz drugi raz topik na ten sam temat. W pierwszym dostałeś ode mnie link do strony gdzie możesz sobie ściągnąć kody źródłowe parser'a wzorów.

0

Sorki 0x666 , [wstyd] dopiero teraz zauważyłem, że jest odpowiedź. Dzięki za adres, przyjrzę się jak to zostało zrobione.

Marooned - a jakbyś mi podpowiedział z tym C# (jak się do tego podłączyć) to byłoby extra. Bo na razie [sciana].

Dzięki wielkie

ATT

0
a.t.tokarski napisał(a)

Marooned - a jakbyś mi podpowiedział z tym C# (jak się do tego podłączyć) to byłoby extra. Bo na razie [sciana].
Podam Ci link, ale ostrzegam - nie znoszę leni!
Wlazłem na google i wpisałem <font color="blue">C# .NET compile runtime</span>
Dotarłem tu: http://www.google.pl/search?q=C%23+.NET+compile+runtime
Pierwszy link zaprowadził mnie do strony, gdzie rozwiązany jest Twój problem z rysowaniem wykresów: http://www.codeproject.com/csharp/matheval.asp

Pierwszy link!! grr :/

0

Marooned dzięki ale ja nie wiedziałbym co by w tego google'a wpisać. Nie wpadłbym na C# compile runtime. Dzięki za linki, są fantastyczne, choć mam małe problemy z uzgodnieniem bibliotek (using ....) .

Dzięki wielkie,

ATT

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0