URLDownloadToFile w BCB

Odpowiedz Nowy wątek
2005-01-16 12:34

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

Lokalizacja: Limanowa

1

Yey jak sciągnąć plik z internetu [BCB] za pomocą wspomnainej funkcji [???]

bo w Pascalu mam przykład:


if URLDownloadToFile(nil, 'http://',  'C:\plik', 0, nil) <> 0 then MessageBox ( nil, 'Extra udalo sie', 'jest', nil );

i jak to przekładam na c++:

URLDownloadToFile (0, "http://",  "C:\\plik", 0, 0);

to wywala mi bład o treści:
[C++ Error] Unit1.cpp(22): E2268 Call of undefined funtion 'URLDownloadToFile'

Prosze pomożcie mi ;(

ps. w Delphi to działa pięknie - dokładam też urlMon, gdzie jest zadeklarowana ta funckja


Pozostało 580 znaków

2005-01-16 13:31

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

To część Internet Development SDK z M$.
O ile pamiętam, z URLMon.dll.


Pozostało 580 znaków

2005-01-16 13:51

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

Lokalizacja: Limanowa

1

Ale co mam dokladnie zrobic [???] Bo po załadowaniu biblioteczki też coś nie dziala ;(

HINSTANCE hKernelLib = LoadLibrary("URLMon.dll");
if(hKernelLib) {
    URLDownloadToFile (0, "http://",  "C:\\plik", 0, 0);
}
FreeLibrary(hKernelLib);

dobrze kombinuje w ogole ?

ps. kolega mi coś mowil o komponencie "HTTPGet", tyle ze ona sam nie moze okreslic zakladki w ktorej sie on znajduje. Moze on dziala [green] :|


Pozostało 580 znaków

2005-01-16 14:58
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 godzin temu

Lokalizacja: Poznań

Read:
http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=46027


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0