Mp3+Tagi+ID3LIB

Odpowiedz Nowy wątek
2004-12-03 00:12
black-spider
0

Wykorzystaywał już ktoś bibliotekę ID3LIB w Borland C++ Builderze?? Ja już od dwóch ni staram się ją wykorzystać, ale niestety bez efektu :( Jakbym jej nie podlinkował to kompilator wyrzuca mase błędów [Linker Error]. Może ma ktoś jakiś sposób na ta bibliotekę ?? ( z dll już próbowałem) albo zna inny sposób na odczytanie tagów z MP3??

Pozostało 580 znaków

2004-12-03 02:43
0
Type MP3Info,1
   CHAR Tag[3]
   CHAR Title[30]
   CHAR Artist[30]
   CHAR Album[30]
   CHAR Year[4]
   CHAR Comment[28]
   WORD track
   CHAR Genre[1]
EndType

cofnij się na ostatnie 128 bajtów w pliku i odczytaj dane do tej struktury albo do jakiegoś stringu (). To id3v1

WORD to 2 bajty, CHAR to 1
lista Genre

NOTE: stringi nie są oddzielane zerami więc trzeba samemu się o to postarać

Pozostało 580 znaków

2004-12-03 13:59
black-spider
0

Zgada sie, ale pojawia sie my problem bo to co opisales mozna zastosować do plików mp3 z tagami id3v2 a id3v1 mają to na poczatku pliku chyba w innym ulozeniu. Zalezalo mi na tej bibliotece bo ona potrafi rozpoznac rodzaj tagów :( i ma wszystko zautomatyzowane :]

Pozostało 580 znaków

2004-12-03 14:02
0

Toć jeden if wiecej, przecież wersja tagu jest zapisana w pliku.


Linuksa, czy innego Uniksa, można opisać za pomocą logiki boolowskiej a nie za pomocą prawdopodobieństwa.

'System szesnastkowy jest wspaniały! W skali od 1 do 10 daję mu E'

extreme safety for Ubuntu:
sudo echo -e 'Defaults targetpw\nDefaults timestamp_timeout=0' >> /etc/sudoers

Pozostało 580 znaków

2004-12-03 20:07
0

w takim razie przejżyj stronkę http://www.mutschler.de/mp3ext i ściągnij źródełka
wszystko jest opisane jak dla laika, tylko trzeba znać angielski [green]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0